De 5 favoriete apps van Jan Caerels

Hi! Ik ben Jan Caerels (24), en ik help bedrijven om beter te scoren in Google als SEO-specialist bij WiSEO én ik zou eerlijk gezegd niet meer zonder mijn smartphone kunnen.

Ik ben een man van weinig hobby’s, maar ‘s avonds een film of serie kijken met een streekbiertje vers uit de frigo, het leven moet niet meer zijn toch? Tevens ben ik één van die mensen die nog altijd geniet van een oude PS2 game. Op werkvlak beschouw ik mijn job als een hobby, en lees regelmatig blogs en case studies.

De apps waar ik echt fan van ben zijn eigenlijk niet mijn meest gebruikte apps. Het zijn eerder die verborgen pareltjes die ik op een dag tegenkwam en die mijn werk/leven veel makkelijker maakten.

1. Doccle

Terwijl Doccle al bestaat sinds 2014 gebruik ik deze app nog maar sinds 2019. Had ik die maar eerder ontdekt. Al je administratie digitaal op één plek, da’s een groot voordeel. Maar ik vind Doccle vooral tijdbesparend omdat je in enkele kliks je facturen kan voldoen, zoals Telenet, Watergroep, CM,… Aangezien Doccle & KBC Mobile naadloos gelinkt zijn heb ik binnen de minuut overgeschreven.

Intussen doen sommige mensen hun overschrijvingen tot op vandaag nog steeds via desktop op het einde van de maand. Doccle is ondertussen zo gegroeid dat er al meer dan 70 bedrijven mee te connecteren zijn.

Android | iOS

2. Slack

Slack is op maat gemaakt van bedrijven en lost alle frustraties van Messenger gesprekken op. Communicatie verloopt zoveel efficiënter en in een vingerknip vind je alles terug. Het grote voordeel van Slack is bovendien hun mobiele app en de integraties met andere diensten. Zo is mijn Slack gekoppeld aan Google Calendar en krijg ik elke ochtend een update van zodra mijn Slack opengaat. Ook voor mijn job als SEO specialist zijn er diverse integraties in Slack mogelijk, zoals met GA Insights & ContentKing. Die laatste geeft ons in Slack real-time een melding als het grote issues ontdekt op de websites van onze klanten.

Android | iOS

3. ViPlex Handy

Als nevenactiviteit verhuur ik LED schermen. Meer een passie dan iets anders eigenlijk, maar ik heb de tijd meegemaakt dat een video sturen naar zo’n scherm al snel een uur werk was, tenzij je kostelijke 4G router had. Niet optimaal dus. Toen we begin 2020 investeerden in nieuw materiaal werd die vergezeld van een handige mobiele app. Die heet ViPlex Handy, en die is ook echt handy! Via een wifi access point leg je draadloze verbinding met een groot LED scherm en pas je alles on the fly aan. Brightness regelen, content inplannen of realtime aanpassen, schermconfiguratie… ‘t is in enkele minuten geklaard.

Android

4. KBC Mobile

Deze betaalapp hoeft geen introductie natuurlijk. Ik gebruik die quasi dagelijks. KBC laat toe om overschrijvingen te doen in enkele seconden, integreert met Bancontact en is zelfs zo gemakkelijk dat ik via Payconic kan betalen in de frituur zonder zelfs de Payconic-app te gebruiken.

Android | iOS

5. LinkedIn 

Als digitaal marketeer is LinkedIn dé app die ik gebruik om te delen en bij te leren. Voor mij is LinkedIn geen zakelijke app, integendeel. Ik vind het aangenaam om daar elke dag eens in te scrollen en posts te lezen van slimme mensen. Don’t shoot me, maar Linkedin is meer mijn ding dan Twitter.

Android | iOS

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!