6 onmisbare apps voor op reis

Vertrek je deze zomer nog op reis? Dan prepareer je best ook meteen je smartphone. Zoek zeker eens de stad of land van je bestemming op in de Play Store (Android) of App Store (iOS). Maar onderstaande apps komen ook zeker van pas.

1. PackPoint

Welke spullen mag je niet vergeten inpakken? Deze app zet je in elk geval al serieus op weg. Als je je bestemming, periode en favoriete activiteiten aangeeft, krijg je alvast een lijst met suggesties die je systematisch kunt afstrepen.

iOS | Android

2. Izi.travel

Izi.travel bevat duizenden uitgestippelde wandelingen, overal ter wereld. Terwijl je wandelt, begeleidt de app je met vooraf opgenomen audio- en videofragmenten Ook in sommige musea kun je deze app als audiogids gebruiken, trouwens.

iOS | Android

3. Google Translate

De bekende vertaalzoekmachine van Google bestaat ook als app. Typ een Nederlands woord en laat de app je vertellen wat het betekent in zowat elke taal ter wereld. Of werk omgekeerd en laat de app een vreemd woord in het Nederlands vertalen.

Nog gemakkelijker? Maak een foto en laat de app zelf de tekst herkennen. Of spreek het woord uit en laat de app vertalen. Handig!

iOS | Android

4. Get Your Guide

Een uitstap plannen in de buurt? Op zoek naar een lokale gids? Of een begeleide tour? Duik in Get Your Guide en boek meteen de activiteit die je wenst. En vergeet geen review achteraf natuurlijk 😉

iOS | Android

5. Google Lens

Je kent het wel: je komt onderweg op tocht een kerkje, kasteel of ander landmark tegen en je wil weten wat het is. Scan het met Google Lens en de app vertelt je wat je ziet. Werkt ook voor planten en dieren en eigenlijk eender wel voorwerp trouwens.

Opgelet: op je iPhone vind je deze functie in de Google app. Er bestaat geen aparte app voor iOS van Google Lens.

iOS | Android

6. Mobile Postcard

Wanneer je een verre reis maakt, komen je postkaartjes pas aan als jij al lang terug bent. Bpost heeft daar met de Mobile Postcard App gelukkig een oplossing voor bedacht.

Je koopt credits, je maakt een foto met je smartphone op reis. Je laadt hem op op het internet en vult het adres en een korte tekst in. Bpost bezorgt hem de volgende dag al aan huis. Een aanrader!

iOS | Android

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!