De 5 favoriete apps van Femke Brosens

Ik ben Femke, ambitieuze dertiger (32) en freelance content creator voor sociale media en magazines. Ik heb een aantal langdurige projecten lopen waar ik super trots op ben en werk regelmatig eenmalige nationale campagnes uit voor bekende A-merken in België.

In mijn vrije tijd ga ik al eens graag op stap als hobbyfotograaf voor mijn persoonlijke Instagram @femke_brosens. Mijn leven speelt zich af in Antwerpen, als local deel ik via dit account dan ook graag tips welke ik bundel in blogposts.

Voor cava en pizza mag je me altijd bellen, net als voor een sportieve activiteit. Avontuurlijke uitstapjes sla ik ook niet af, ik wil nog veel ontdekken in deze prachtige wereld.

Met een job waarin het beheren van verschillende sociale media centraal staat en een gemiddelde iPhone schermtijd van 8u39m per dag, zijn er heel wat apps die ik absoluut niet zou kunnen missen.

De voor mij ‘standaard’ apps als Instagram en WhatsApp laat ik achterwegen in deze blogpost, ik wil graag de ‘speciallekes’ met jullie delen. Dit zijn:

Didid

Ik leef van doel tot doel, hou van uitdagingen en durf al eens luidop dromen. Om ervoor te zorgen dat het daar niet bij blijft, daag ik mezelf uit met de dididapp. Ik verzamel er mijn dromen, geef ze een deadline en spaar tot ik deze kan realiseren. De mogelijkheid me te laten sponsoren door anderen heb ik nog niet gebruikt, wel is het dankzij deze app makkelijker om extra’s aan de kant te zetten.

De moodboards die ik er per droom aanmaak en de dromen van anderen, inspireren en motiveren me enorm. Bovendien zijn dromen hier in veilige handen, je kan een droom zelfs op privé zetten zodat het jouw geheim blijft. Een echte aanrader!

Android | iOS

Adobe Lightroom

Overal waar ik kom, ben ik geneigd foto’s te maken. Deze wil ik ook meteen kunnen bewerken en opslaan in het juiste album en eventueel kunnen posten op sociale media. In het begin gebruikte ik enkel de desktopversie, maar vaak kwam het bewerken en dus ook delen van de foto’s er niet meer van. Zo jammer!

Android | iOS

Trello

Trello is mijn lifesaver. Oorspronkelijk is de app bedoeld om zakelijke projecten te managen waar je samen met anderen aan werkt. Je kan voor elk project een prikbord aanmaken waar je taken/activiteiten aan koppelt en teamleden aan kan toevoegen. Dit laatste is zeker geen vereiste, dus ik gebruik de app als overzicht voor eigen projecten.

Er is de mogelijkheid om deadlines toevoegen en deze automatisch te laten uploaden in iCalendar, dat is voor mij echt een serieuze WIN! Ik maakte ook een prikbord voor privé to do’s. Dankzij deze app heb ik veel meer structuur gekregen in mijn leven. Alles loopt efficiënter met als gevolg dat ik minder frustraties heb, zelden iets vergeet en meer vrije tijd heb.

Android | iOS

Stocard

Ik ben het type dat altijd haar klantenkaarten verliest of toch nooit de juiste op zak heeft. Wellicht omdat ik er ook niet veel belang aan hecht. Sinds het gebruik van de dididapp, kijk ik wel waar ik kan besparen of extra voordelen kan krijgen. Ik registreerde al mijn klantenkaarten in de Stocard app. Altijd op zak, scannen in de winkel en klaar.

Android | iOS

CAPS Fuel Finder

Ik passeer pas langs de pomp wanneer mijn brandstoftank leeg is, maar echt L-E-E-G. Alsof ik die spanning – ga ik er geraken of niet – zo leuk vind. Gelukkig toont CAPS Fuel Finder mij op die momenten waar er in de omgeving tankstations gelegen zijn en welke dit zijn.

Ook staat er in de app vermeld of je er enkel met de kaart of ook cash kan betalen, er een shop aanwezig/open is en er een toilet voorzien is. Vanuit de app kan je navigeren naar het gewenste tankstation, echt heel handig. Deze app heeft me echt wel een paar keer ‘gered’.

Android | iOS

Wil je zelf ook graag eens je 5 favoriete apps voorstellen in deze rubriek? Stuur een mailtje naar eb.tfeilbutsppa@sppa5.

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!