De 5 favoriete apps van Jasper Demeurie

Ik ben Jasper Demeurie, jonge twintiger. Zo behoor ik tot de brede generatie die van ouderen vaak te horen krijgt dat we de connectie met de realiteit verliezen door te vaak naar beneden te kijken op onze schermen. De generatie waar je bijna geneigd wordt om volledig pro-smartphone of contra-smartphonegebruik te zijn. Ik heb in deze passie mijn motivatie gevonden om zelf aan de slag te gaan op het wereldwijde web: sinds kort ben ik in bijberoep social media consultant bij SoMeCon.
Hierbuiten ben ik vaak bezig met een competitieve card game, ben ik bezeten door allerlei muziek, besteed ik best wel wat tijd met gamen en ben ik een grote voetbalfanaat.
Bij deze bezorg ik jullie mijn lijstje van 5 uiterst uiteenlopende apps die ik niet meer zou kunnen missen. Ik hoop jullie over enkele te informeren en op anderen misschien een andere kijk te geven. Haalden de lijst niet, maar krijgen een eervolle vermelding: PleX, Rescue Time, Snapseed en Waze.

1. Asana

Dit is een app die ik gebruik voor mijn bijberoep. Een enorm handig platform met boards en takenlijsten waarop je taken en opdrachten binnen een groepsverband aan elkaar kan doorgeven. Voor mij is dit een vervanging voor bepaalde agenda-apps, heel wat mails/telefoontjes/berichten en verdere papieren versies van afspraken en vergaderingen. Minder verschillende apps => tijdswinst. Daarom met stip op 1.

spotify logo

2. Spotify

Aangezien ik mijn leven niet zou kunnen voorstellen zonder muziek, is een muziekapplicatie in dit lijstje onontbeerlijk. Mijn keuze ligt nog steeds bij Spotify. En dat boven YouTube Premium en Deezer. Spotify vind ik fantastisch omdat je dit kan linken aan onder andere Last.fm die je afgespeelde nummers kan tracken en bijhouden. Wanneer je een nummer “Shazamt” in de auto, kan je dit meteen ook toevoegen in je verschillende afspeellijsten, of aan je favorieten.

Android | iOS

3. CamScanner (CS)

Gedaan met foto’s nemen van papieren contracten. Met CamScanner doe je dit op een professionele manier met een app die de papieren herkent, en de afbeelding automatisch aanpast. Van hieruit kan je dit bestand ook automatisch gaan doormailen, of versturen via een chatapplicatie.

4. Discord

Als je niet thuis bent in de wondere wereld van de gamingsector, waarbij er moet samengewerkt worden om bepaalde quests te overwinnen, ben je misschien nog niet in aanraking gekomen met deze app. Discord is een voice-chat server. Zo kan je bijvoorbeeld met je clan/groep/teamleaden een server aanmaken, met daarin verschillende “rooms” waar er over verschillende topics kan gepraat worden met elkaar. Heel modern, heel goed uitgedacht. Topper!

5. Star Walk 2

Misschien het buitenbeentje in deze lijst. Ik hou ervan om soms urenlang naar de sterren te kijken. Stark Walk 2 is een (betalende) app, met alle sterrenstelsels, uitleg over circulatiesnelheid van verschillende planeten en zonnen. Deze app helpt mij om nog steeds naar de hemel te kijken met kinderlijke verbazing, daarom houd ik er zo van. Absolute aanrader.

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!