De 5 favoriete apps van Kristof D’hanens

Hallo! Ik ben Kristof, 31 jaar en communicatieman bij Mediaraven vzw. Apps en digitale media zijn mijn dagelijkse professionele habitat. Ik woon in het pittoreske Sleidinge met mijn vrouw Isabelle en ons zoontje Jasper. En mochten jullie het zich afvragen: jups! ook in ‘Slenne city’ is er 4G. Gelukkig maar 😉

Deze zomer liet ik me door de collega’s overtuigen om een LG Nexus 5 (Android) aan te schaffen. En die aankoop heb ik me nog niet beklaagd.

Hoeveel apps erop draaien? Geen idee eigenlijk. Meer dan 100 of 150? Wat ik wel weet: de app Checky vertelde me vanavond dat ik mijn smartphone vandaag al 42 keer gecheckt heb :-).

Op vraag van Appstublieft deel ik graag met jullie mijn 5 favoriete apps:

instagram1. Instagram

In 2013 zette ik mijn eerste pasjes op Instagram. Sindsdien bezondig ik me geregeld aan cloudporn en foodporn. Heerlijk om met de filters te spelen en kleine fotokunstwerkjes te maken. Ik merk ook dat ik Facebook sindsdien meer gebruik om te chatten en groepen op te volgen en minder voor statusupdates. Ben ik nu officieel nog een jongere?

camscanner_iphone2. CamScanner

Een goede app moet het leven gemakkelijker maken. En dat doet CamScanner met verve. Hoe het werkt? Je fotografeert een blad of formulier dat je wilt digitaliseren, de app herkent de contouren, snijdt de foto bij en werkt in een klap ook de contrasten optimaal bij. Sinds ik deze app heb, is de scanner in mijn bureau redelijk werkloos.

recycle3. Recycle!

Sommige apps zijn nodeloos ingewikkeld. Bij andere is de meerwaarde ver te zoeken. Niet zo bij Recycle!, de app van Fost Plus. Sinds ik die vorig jaar installeerde en ons adres ingaf, vertelt de app me netjes elke dinsdagavond welk vuilnis ik op woensdagochteend aan de deur moet zetten. Waar ik batterijen kan deponeren. En tot wanneer het containerpark open is.

Endomondo4. Endomondo

Het komt er te weinig van, maar als ik mijn fiets bovenhaal om een toertje te doen in het Meetjesland, dan is Endomondo mijn trouwe metgezel: van aantal kilometers en snelheden bijhouden tot de topsnelheid en calorieverbruik checken. En onderweg nog wat foto’s toevoegen bij een rustpunt. Heerlijke sportapp.

5. TimeHop

timehop_iphoneIk geef het toe: soms ben ik een nostalgicus. En dan komt TimeHop als geroepen. Het concept? TimeHop vertelt me elke dag wat ik de voorbije jaren op Facebook, Twitter, Instagram en Foursquarer postte. Oja, en apps met Dinosaurussen hebben altijd een streepje voor bij mij.

 

Wil je zelf ook graag eens je 5 favoriete apps voorstellen in deze rubriek? Stuur een mailtje naar eb.tfeilbutsppa@sppa5

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!