De 5 favoriete apps van Josefien De Bock

Hi there, nice to meet you! Ik ben Josefien, 31 zomers jong en project manager in de online sector. Voor mijn job vertoef ik dagelijks op het www en volg ik de ontwikkelingen in de digitale wereld op de voet. Alles verandert zo snel en dat vind ik enorm fascinerend. Noem mij gerust een girl geek, ik vind dat een reuze compliment!

Sommige mensen zeggen wel eens al lachend dat ik vergroeid ben met mijn smartphone. En dat is eigenlijk niet overdreven, want als ik mijn Samsung Galaxy S5 niet bij me heb, dan voel ik me gewoon niet compleet (lees: dan word ik wreed ambetanterig). En als ik op een plek kom zonder wifi of 4G (how is that even possible?), dan gebeurt het dat ik spontaan begin te trillen als ontwenningsverschijnsel.

Maar bon, let’s talk apps now! Ik heb er heel wat staan, waaronder veel die ik nauwelijks of niet gebruik. Speciaal voor Appstublieft deel ik graag mijn 5 favorieten!

instagram1. Instagram 

Wie een blik werpt op mijn Instagramfeed heeft onmiddellijk door: this lady is an instaddict! Ik installeerde de app kort na de geboorte van mijn zoon Emil in februari 2013, en sindsdien is er willens nillens al heel wat babyspam de revue gepasseerd. Ik ben eigenlijk een dikke nul in foto’s trekken maar dankzij Instagram en de vele reacties op mijn foto’s krijg ik het gevoel dat ik er wel wat van bak. En dat is fijn, of course. Ik vind het leuk om mensen te volgen die mij inspireren. Zo ben ik erg geïnteresseerd in fashion & lifestyle en doe ik bakken inspiratie op via de IG-account van fashion bloggers. Ik gebruik de app ten slotte ook als “promotiekanaal” voor mijn eigen blog, www.josieslittlethings. Ik post over vanalles en nog wat, te veel om op te noemen… Check it out!

hootsuite-img2. Hootsuite

Ik ben intensief bezig met social media voor mijn bijberoep – ik werk als freelance copywriter onder de naam “Text Fairy”. Om een hele stroom aan content over verschillende kanalen te managen en social media posts efficiënt in te plannen, doe ik een beroep op Hootsuite. Ik vind het een zeer overzichtelijke en gebruiksvriendelijke app. Zo eentje die mijn leven aanzienlijk vergemakkelijkt, en dat kan ik toch alleen maar toejuichen?

3. Twitter

twitter_appIk kwetter er lustig op los sinds mei 2013 en sindsdien heb ik al meer dan 4.000 tweets (nonsensicaal of diepzinnig, daar gaan we het nu niet over hebben) de wereld in gestuurd. Even scrollen door mijn feed en ik ben zo weer mee met wat er gaande is out there. Als taalkundige vind ik het een uitdaging om een gedachte zo spitant en gebald mogelijk weer te geven in slechts 140 tekens. Daarnaast is Twitter ook het kanaal bij uitstek om interessante conversaties aan te gaan en contacten te leggen met andere tweeps, en om allerhande tips en nuttige info te verzamelen. Stel: je zoekt een Italiaans restaurant in een stad die je niet kent. Zwier het dan even op Twitter en je bent meteen op de hoogte van de places to be! Ik beschouw Twitter een beetje als my window to the world. En het is bovendien een raam dat niét moet gewassen worden – so what’s not to love about that?

4. Evernote

Voltijds werken, een freelance bijberoep, bloggen, een huishouden dat moet gerund worden én dan nog veel hobby’s. Evernote is een app die ik niet meer kan missen – does evernotethat even surprise you? Blogspiration, foto’s gelinkt aan een bepaalde blog, to do lists, boodschappenlijstjes,… Ik heb een klein papieren notebook waarin ik vanalles bijhoud, maar ik durf dat al eens te vergeten. Mijn smartphone, daarentegen, heb ik overal altijd bij me. Ik ben een zeer gestructureerd iemand die graag alles in lijstjes en overzichtjes giet. Evernote durft dus al eens overuren draaien. Ik ben ook gevoelige voor het design van app icoontjes, en die olifant van Evernote vind ik best wel schattig en mooi staan op het startscherm van mijn phone.

5. Timehop 

Ik leef aan 200 km/u maar ik vind het belangrijk om af en toe eens te ontspannen. Dit doe ik bij voorkeur al lopend door het bos, want meer dan 11 km/u haal ik daar niet. timehop_iphoneMijn relax app bij uitstek is niét angry birds, maar wel Timehop. Deze katapulteert mij elke dag terug in de tijd en toont mij wat ik 1, 2, 3 of meer jaar geleden uitspookte op Facebook, Twitter en Instagram. Soms levert dat gênante OMG-momentjes op (damn, hoe haalde ik het überhaupt in m’n hoofd om daarover te tweeten?), soms word ik er ook wat emo van, bijvoorbeeld als ik een foto van mijn zoon zie van kort na zijn geboorte. Niet zelden inspireert mijn Timehop mij tot het schrijven van een nieuwe blog. Een hele fijne app die ik kan aanraden aan iedereen die houdt van een vleugje nostalgie op tijd en stond!
WIN! Op de blog van Josefien maak je kans om het boek Appstublieft te winnen. Waag je kans!

Wil je zelf ook graag eens je 5 favoriete apps voorstellen in deze rubriek? Stuur een mailtje naar eb.tfeilbutsppa@sppa5

 

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!