De 5 favoriete apps van Joris Bijdekerke

Als projectleider voor experimenten en innovatie binnen KBC met IT achtergrond, houd ik me graag op de hoogte van de laatste trends en tech snufjes. Ik laat me hierin graag inspireren en verslind dan ook veel media, gaande van websites, films en videos tot gewone boeken (old school style!).

Dit tracht ik zo goed mogelijk te combineren met reizen om zo verschillende culturen en inzichten te ontdekken. Dit is overigens heel gemakkelijk in deze wereld met overaanbod aan vluchten en info die dagelijks op ons af komt, waardoor het soms moeilijk wordt te focussen. Gelukkig helpen de apps op m’n smartphone of tablet hier enorm!

Op vraag van Appstublieft heb ik even in mijn verzameling van favoriete apps gekeken en blijkbaar houd ik het graag op het functionele:

googlekeep1. Google Keep

Zowel professioneel als privé heb ik soms 1.000 dingen aan m’n hoofd. Dat gaat van openstaande to do’s, muziek of films die ik nog wil kopen, tot interessante topics die ik verder wil uitdiepen na een interessant gesprek. Google Keep zorgt er voor dat ik enorm snel digitale post-its kan maken in de vorm van tekst, geluid of foto’s. En ik kan ze eenvoudig raadplegen wanneer ik maar wil! Must have voor alle multi-taskers!

snapseed2. Snapseed

Fotografie heeft me steeds enorm geboeid. Maar om m’n fotos echt af te maken d.m.v. finale bewerking, gebruikte ik vroeger het ietwat complexere Photoshop (PS). Dat is nu niet meer nodig, want Snapseed voorziet de belangrijkste functies in haar zeer gebruiksvriendelijke app. Met enkele swipes en seconden heb ik prachtige, semi-pro foto’s, waarover ik vroeger veel langer deed in PS.

flashhlight3. Flashlight

Voor al die donkere momenten waar je op zoek bent naar je sleutels en het slot van je wagen, je je vrienden niet wil wakker maken bij het vertrek of aankomen in een donkere kamer, op zoek naar dat snoepje dat net achter de zetel is gevallen, … hebben ze deze fantastisch eenvoudige app uitgevonden!

pocket4. Pocket

Bewaar online artikels, videos en andere web content offline op je device, zodat je ze later kan doornemen. En dat alles in de  eenvoudige, mooie, overzichtelijke app Pocket. Ultiem voor reizigers!

logo epicurious5. Epicious

Dé gerechten van ’s werelds beste chef-koks in een mooi en visueel receptenoverzicht. Of start je liever met je favoriete ingrediënt om daar je maaltijd rond op te bouwen? Epicious is dé app voor wanneer je iets wenst te koken, zelfs al kook je niet graag! Een mooie aanvulling van deze app is myfridgefood.com, waar je op basis van de inhoud van je koelkast de beste gerechten kan samen stellen.

Wil je zelf ook graag eens je 5 favoriete apps voorstellen in deze rubriek? Stuur een mailtje naar eb.tfeilbutsppa@sppa5

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!