De 5 favoriete apps van Jo Van Hecke

Hallo, ik ben Jo. Ik werk voor Tonuso en e-Hulp Vlaanderen en help verenigingen vooruit op het vlak van mediawijsheid. Als ik even na het lezen van het artikel over de tips van 5 apps door mijn apps scroll, dan kom ik steevast toe aan een top 5 die ik wel even in de aandacht wil brengen. Een goed idee, omdat we steeds van elkaar kunnen leren en we onmogelijk de 100.000 apps in de app store eens kunnen doornemen. Vanuit mijn smartphone maakte ik mijn top 5 lijstje. Veel leesplezier!

currency1. Currency

Werkgerelateerd reis ik wel enkele keren per jaar naar het buitenland. Bij die landen die ik aandoe, merkte ik dat er toch heel wat landen buiten de eurozone zitten. De Xe curency app is hier heel eenvoudig in gebruik en is steeds up-to-date met de laatste koerswijzigingen, zodat je altijd weet hoeveel een euro waard is in de munteenheid van het land waar je je op dat moment bevindt. Gemakkelijk en handig om altijd in de buurt te hebben op je smartphone!

Multiconvert2. Multiconvert

Ik lees ook regelmatig artikels in buitenlandse tijdsschriften en ik zie regelmatig maten en eenheden staan die anders zijn dan ons metrische stelsel. Multiconvert is dan hier mijn buddy in. Ik ken wel sommige maten ongeveer, zoals een mijl, of een foot, maar daar heb je dan de zeemijlen en landmijlen, etc… Op die manier moet je weer schatten. Op het einde kan je er ook kilometers ver naast zitten. Daarom deze app als buddy om in de juiste richting te gaan omrekenen.

earbiyts3. Earbits

Ben je een muziekliefhebber en wil je in contact komen met bands die opstarten, net hun eerste cd hebben uitgebracht, of nieuwe projecten hebben. Dan is Earbits de juiste app. Earbits combineert jouw eigen muziek op je phone met gelijkaardige genres die online te vinden zijn op de Earbits database. Ondertussen heb ik al verschillende echt wel knappe groepen ontdekt via deze app.

Keeper4. Keeper

Als sociale media expert in hulpverlening heb ik accounts op talloze socialemedia-sites. Elk met een eigen login en wachtwoord. Je kan moeilijk mediawijsheid vorming geven en dan zelf in de fout gaan. De Keeper app houdt al mijn wachtwoorden op mijn smartphone bij in een app. Mijn start-wachtwoord is een echt goed wachtwoord met letters, cijfers, tekens, en bestaat uit minstens 12 karakters, en hierachter zitten dan al mijn wachtwoorden van de socialemedia-sites waar ik een account heb.

Weekcal5. Week Cal

De app die ik het meeste gebruik op mijn Phone is de Week Cal app. De iPhone geeft geen deftige weekoverzichten. Deze app geeft een waaier aan gratis mogelijkheden. Je kan met kleuren werken, synchroniseren met andere agenda’s, verschillende agenda’s naast elkaar gebruiken, filters gebruiken, mensen uitnodigen, kortom alles wat een degelijke betrouwbare en snelle agenda zou moeten kunnen. Ik heb al verschillende agenda apps gezien, maar deze blijft er boven uit steken.

Wil je zelf ook graag eens je 5 favoriete apps voorstellen in deze rubriek? Stuur een mailtje naar eb.tfeilbutsppa@sppa5

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!