De 5 favoriete apps van Thomas De Boes

Hallo, ik ben Thomas, 30 jaar en marketeer bij Imperial. Ik ben geen “early adopter” van smartphones geweest, omdat ik vond dat al die “nutteloze” apps enkel tijdverlies waren.

Maar onder andere door de 5 apps die ik hieronder bespreek, kan ik nu niet meer zonder mijn iPhone. Ik probeer nu nog steeds enkel die apps te installeren die mij het leven makkelijker maken (los van enkele spelletjes voor op ‘t toilet).

swiftkey1. Swiftkey

We hebben er lang op moeten wachten, maar sinds vorig jaar werkt de meest gedownloade app op Android nu ook op IOS. Swiftkey is een alternatief keyboard die ervoor zorgt dat je sneller & met minder fouten typt. De app corrigeert woorden en voorspelt wat je wil zeggen, zelfs 2 talen door elkaar. Hoe meer je de app gebruikt, hoe slimmer hij wordt. Ik snap eigenlijk niet waarom dit nog niet bestaat op computers zelf…

radioplus_logo2. Radioplus

Niet de meest originele app, maar wel altijd handig om de officiële openbare radio bij je te hebben. In Radioplus zie je niet de namen van de liedjes die gespeeld worden, je kan ook de laatste nieuws-, weer- & verkeersberichten beluisteren.

amazon_logo3. Amazon

Heel gevaarlijke app eigenlijk, want eens je de VISA code een eerste keer ingeeft, kan je zonder meer aankopen doen, of het nu gaat om een CD of een TV… De catalogus van Amazon is gigantisch groot: van soorten rugzakken, cameralenzen of gezelschapspellen, Amazon geeft je steeds een volledig overzicht & meestal aan de laagste prijs.

evernote4. Evernote

Een gouwe–ouwe. Hoewel Apple een soortgelijke “notitie-app” heeft, kan je Evernote heel eenvoudig openen met gelijk welk apparaat (en dus niet enkel op Apple apparaten). Het maakt het makkelijk om lijstjes bij te houden van alles en nog wat.

soccerstars_logo5. Soccer Stars

Games zijn niet meer om alleen te spelen. Met Soccer Stars (Android | iOS) speel je een zeer eenvoudig voetbalspel tegen meer dan 50.000.000 tegenstanders. Op gelijk welk moment van de dag, altijd vind je iemand die direct wil meespelen, tot je WC-pauze erop zit ;-).

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!