De 5 favoriete apps van Rudy Pieters

Rudy Pieters is directeur van Publiek Centraal. Deze organisatie helpt non-profit verenigingen en overheden beter communiceren. Op onze lanceringsavond van het boek ‘Appstublieft’ in april gaf hij al zijn visie op apps en mobiele toestellen. En we vroegen hem na afloop om ook zijn 5 favoriete apps te delen. En toeval of niet, maarr alle 5 staan ze ook in ons boek!

evernote1. Evernote

Evernote is met grote voorsprong mijn favoriete app. Het is het notitieboekje dat ik overal bij me heb. Bij elke vergadering, maar ook bij elke opleiding die ik geef, maak ik hier mijn aantekeningen, tot het kleinste krabbeltje toe. Vroeger noteerde ik in een Word-document, op de notitie-app van mijn smartphone, in een papieren notitieboekje, of ergens op de achterkant van een print. Nadien was dat meer dan eens een heel gezoek. “Waar heb ik dat nu weer opschreven?” Nu vind ik meteen alles terug. Evernote heeft een goede zoekfunctie, de tags maken die nog efficiënter. En het maakt niet uit of ik op mijn laptop, smartphone of tablet zoek. Door de toevoeging van een kalenderfunctie kun je nu ook herinneringen instellen. Evernote wordt daardoor ook steeds meer mijn takenlijst, merk ik. (installeer deze app)

nmbs2. NMBS

Als de trein op tijd rijdt, en als je de spits een beetje kunt vermijden, dan is het een handige manier om je snel te verplaatsen en tegelijk te werken. De trein als rijdend kantoor. De NMBS-app suggereert me soms aansluitingen waar ik anders zelf nooit was opgekomen. Ook het voor- en natransport met bus of tram krijg je mee. Een niet onbelangrijk detail: je krijgt te zien op welk perron je trein vertrekt en aankomt. Dat is handig als je moet overstappen: als je niet veel tijd hebt en de perrons te ver uit elkaar liggen, dan kun misschien beter geen spurtje inzetten. Beter zoeken naar een volgende aansluiting dan. (installeer deze app)

Google-maps_ipad3. Google Maps

Mijn agenda zit vaak te vol. Op weg naar een volgende afspraak is het dus belangrijk geen tijd te verliezen. Ik kom overal in Vlaanderen, van Ieper tot Hasselt. Zeker als ik het openbaar vervoer neem, vraag ik voor dat laatste stuk te voet aan Google Maps de kortste weg. En vervolgens gebruik ik de app als gps. Alleen jammer dat de dienstregeling van bus en tram erin geïntegreerd is maar niet die van de trein. Nu nog een app die mijn agenda minder snel vol laat lopen. (installeer deze app)

fidme4. FidMe

Veel klantenkaarten heb ik niet maar de weinige die ik heb maken mijn portefeuille nog te dik. Een app als FidMe lost dat op door mijn klantenkaarten digitaal te bewaren in mijn smartphone. Al wil het scannen van de digitale barcode aan de kassa van de supermarkt wel eens problemen opleveren. Het is nu wachten op de klantenkaart waarvoor ik niet eens mijn smartphone meer moet bovenhalen. (installeer deze app)

feedly5. Feedly

Vroeger was ik een zwaar gebruiker van Google Reader, een handige manier om snel een overzicht te krijgen van de nieuwste berichten op de websites die ik in de gaten wil houden. Sinds het verdwijnen van Google Reader heeft Feedly die taak van RSS-lezer mooi overgenomen. Alleen jammer dat de zoekfunctie beperkt is in de gratis versie. Ik heb daarom een abonnement op de Pro-versie genomen. Het snelle overzicht is me die 45 dollar per jaar waard, ook al omdat ik interessante artikels meteen aan mijn Evernote-notitieboekje kan toevoegen, en aan handige sharingtools als Hootsuite en Buffer. (installeer deze app)

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!