De 5 favoriete apps van Mathias Algoet

Hallo! Ik ben Mathias, 28 jaar en stafmedewerker visie bij FOS Open Scouting. Pedagogische programma’s uitwerken en vrijwilligers begeleiden is mijn dus dagelijkse bezigheid.  Ik woon samen met Ingeborg in Gentbrugge en ben papa van Alix (✝).

Vijf jaar geleden kocht ik een iPad omdat ik op zoek was naar een mobiel toestel ter aanvulling van mijn vaste computer. Sindsdien kom ik de deur niet meer uit zonder een of ander iDevice. Mijn iPhone en iPad zijn mijn extern geheugen, inspiratiebron en het hulpmiddel om mijn werk en vrijwillige engagementen goed te kunnen doen. En stiekem ben ik ook wat nieuws verslaafd en bieden die toestellen mij enorm veel real-time informatie.

Het is dan ook geen toeval dat ik dit jaar terecht kwam bij Appstublieft, om samen met Kristof de wereld app-vriendelijker en mediawijzer te maken. Ik deel graag 5 vaak gebruikte apps met jullie. Alhoewel 5 vaak gebruikte diensten correcter is. Ik wissel vaak van toestel en gebruik vooral diensten die op verschillende platformen en toestellen werken. Samen vormen ze een soort eco-systeem, want de diensten zijn vaak ook onderling verbonden.

1. Pocketpocket

Als ik ergens op het internet een leuke of interessante link tegenkom kan ik die met 1 klik naar deze app sturen. Pocket noem ik ook wel eens mijn broekzak. De app bewaart al die artikels en video’s zodat ik ze op rustigere momenten kan lezen of bekijken.

2. Evernoteevernote

Mijn notitieblok, dagboek en virtuele archiefkast. Evernote is de ideale app om lijstjes, notities en krabbels bij te houden. Goeie artikels uit mijn Pocket, waardevolle documenten en mooie herinneringen bewaar ik ook in Evernote. Het beschikt namelijk over een sterke zoekfunctie en tekstherkenning. Via If This then That log ik ook automatisch alle locaties waar ik incheck via Swarm, mijn favoriete tweets, mijn instagram foto’s en mijn facebook updates. Een geautomatiseerd online dagboek als het ware.

3. Scannable

Digitaal is het nieuwe normaal, dus waarom nog papieren bijhouden? Scannable helpt me om digitale kopieën te maken van alle belangrijke documenten. De app herkent het formaat van het document, stelt scherp en snijdt bij. Met 1 knop stuur ik het document naar mijn archiefmap in Evernote, Dropbox of naar mijn mail. Ik vind deze app iets vlotter dan Camscanner.

4. TrelloTrello

Veel engagementen betekent ook veel verschillende projecten, met veel verschillende mensen. Trello is een online tool om op een overzichtelijke manier projecten te beheren. Het lijkt op een prikbord met taken en kaartjes. Maar je kan aan die kaartjes lijstjes, deadlines, documenten en labels hangen. En je kan die kaartjes ook toewijzen aan verantwoordelijken en discussiëren op elk kaartje. Veel meer informatie dan ik ooit op een post-it krijg dus.

5. Sunrise Calendarsunrise calendar

Een agenda die samenwerkt met veel andere diensten, net wat ik nodig heb! In Sunrise Calendar beheer ik mijn dates met Ingeborg, mijn werk afspraken en mijn Facebook evenementen. Maar deadlines uit Trello, Evernote of Wunderlist krijgen er ook automatisch een plaatsje. Ideaal om overzicht op mijn planning te behouden.

 

Wil je zelf ook graag eens je 5 favoriete apps voorstellen in deze rubriek? Stuur een mailtje naar eb.tfeilbutsppa@sppa5 In ruil bezorgen we je een gratis exemplaar van het boek.

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!