De 5 favoriete apps van Lara Deraes

Hallo daar! Ik ben Lara, en ik start binnenkort met het postgraduaat Digitale Marketing en Communicatie. Het is dan ook geen wonder dat m’n smartphone nooit van mijn zijde wijkt. Alhoewel, smartphone? Met z’n scherm van 5 inch, kan hij gerust al doorgaan voor een phablet. Ik krijg dan ook vaak opmerkingen over de grootte. Maar heel eerlijk, ik zou hem niet meer kleiner willen.

Voor mij moeten apps leuk zijn, er goed uitzien en gemakkelijk te gebruiken zijn. Als ik niet in vijf seconden kan uitvogelen hoe een app werkt, laat ik hem liever links liggen. Ik ben er nog niet aan uit of dat ligt aan mijn gebrek aan geduld, of omdat ik een digital native ben. Hoe dan ook, het leven is te kort om tijd te verliezen aan slechtwerkende apps. Als ik dan een app vind waar ik helemaal tevreden over ben, mag je er zeker van zijn dat ik die tot het einde der tijden gebruik. Of ja, toch tot m’n smartphone het begeeft.

1. Forestforest

Mijn smartphone even checken, het is haast een automatisme geworden. Die gewoonte is nogal vervelend wanneer ik eigenlijk zou moeten studeren. Ik kreeg dan ook Forest aangeraden door een vriend. Daar probeer je zo’n groot mogelijk bos op te bouwen door níet aan je smartphone te zitten. Per boom stel je een tijdsduur in en wanneer je die tijd haalt, is je bos weer een spar rijker. Vooral een handige reminder dat ik wééral naar m’n smartphone wou grijpen.

2. Happeninghappening

Naast studeren, is quality time met je klasgenootjes broodnodig. Wil je dat ook online doen, dan is Happening dé app. De chat-app heeft enkele handige functies, zoals een datumprikker, en onthoudt bijvoorbeeld wie nog een lening bij welke vriend heeft openstaan. Maar het deel dat ik het leukste vind, zijn de spelletjes. Wat dacht je van een selfiewedstrijd waarbij je soms met onmogelijke voorwerpen moet poseren? Of de ranking game waarbij je stemt welke vriend het meest horoscopen leest of de slechtste muzieksmaak heeft? Hi-la-risch. Tenzij ze jou naar de eerste plaats stemmen.

3. Gintoginto app

Die gin-tonic hype blijft wel nog even doorrazen, en Ginto speelt daar handig op in. Deze app geeft je de mogelijkheid om aan te duiden welke gins je al proefde, of welke er net op je wishlist staan. Bovendien kan je er door een ruime keuze aan gins en tonics bladeren. Zoek je nog meer inspiratie, dan kan je ook een kijkje in de recepten nemen. Bovendien is Ginto een pareltje om naar te kijken. What’s not to like?

4. Waterinwaterin app

Zelf ben ik zo iemand die er nooit aan denkt om genoeg water te drinken. Waterin is voor mij dan ook een echte lifesaver. De app houdt bij hoeveel je al gedronken hebt en herinnert je er ook regelmatig aan om water te drinken. Erg vernieuwend is Waterin niet, maar de app is simpel en gemakkelijk. Niet te veel toeters en bellen, maar doet gewoon wat die moet doen.

5. Plants vs. Zombies 2: It’s about timeplants vs zombies 2 app

Planten die voorkomen dat een leger zombies jouw hersenen verorberen? Een absurd concept voor een spel, maar gek genoeg bleek het aan te slaan. Het tweede deel van de PvZ-saga kan je ook gemakkelijk op je smartphone spelen. Ik ben helemaal fan van het tower defense concept en hou van de humor die in de game verweven zit. Bovendien is de app gratis en wordt ze regelmatig geüpdatet, waardoor het nooit verveelt. Het enige nadeel van deze app? Het ding vreet telefoongeheugen. Globaal is dit spelletje het ideale tijdverdrijf bij het pendelen. Of in de les, natuurlijk.

 

Wil je zelf ook graag eens je 5 favoriete apps voorstellen in deze rubriek? Stuur een mailtje naar eb.tfeilbutsppa@sppa5 In ruil bezorgen we je een gratis exemplaar van het boek.

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!