De 5 favoriete apps van Leen Veldeman

Hallo, ik ben Leen, freelance digital marketing consultant bij Lois Leen, communicatietrainer bij I Like Media en docent social media bij Syntra. Daarnaast speel ik piccolo en dwarsfluit in enkele orkesten en cruise ik tussen mijn thuisbasis Gent en Brussel, de habitat van mijn lief.

Het spreekt voor zich dat ik vooral gebruik maak van de social media apps, maar ik kies er bewust voor om deze eens buiten beschouwing te laten. Als iemand die constant onderweg is, is tijd een zeer kostbaar goed geworden voor mij en geniet ik er enorm van om thuis te komen bij mijn kat Lois en zo min mogelijk nog dingen te “moeten” doen.

Daarnaast heb ik graag controle over bepaalde zaken en streef ik naar een duurzamer en minimalistisch leven. De apps hieronder staan dan ook in teken van tijdswinning, controle en duurzaamheid.

1. iRobot

Het huishouden probeer ik tot een minimum te herleiden door allerlei zaken te automatiseren. Daarom schafte ik mij een Roomba aan (was toch krachtiger dan mijn vorige stofzuiger) en laat ik dat beestje zijn ronde doen. Je kan via de app per dag instellen wanneer hij aan zijn werkje begint. Het geeft een soort van rustgevoel om in een gestofzuigde living thuis te komen, ideaal voor wanneer je een huisdier hebt dat zijn 24u vooral toewijdt aan haar pels schoonmaken.

Android | iOS

2. Fitbit

Sinds enkele maanden probeer ik in topconditie te geraken. En dan doe ik niet aan hier en daar een stuk fruit eten. Nee, dan sport ik, eet ik gezond en wil ik een volledig overzicht van grafieken en vooruitgang over mijn uren slaap, hartslag in rust, waterinname, calorieverbranding,… En dat is wat de Fitbit-app mij geeft: overzichtelijke statistieken en routes van waar ik gefietst en gelopen heb. Veel mensen willen er niets van weten maar ik vind het heerlijk om bij het ontwaken te zien hoe kwaliteitsvol mijn slaap geweest is.

Android | iOS

3. Too Good to Go

De app tegen voedselverspilling. Je reserveert gewoon een maaltijd bij een restaurant, bakker, traiteur,… voor een luttele 4 euro. Je spaart niet enkel geld maar ook tijd uit; je eet wat de pot schaft bij jouw favoriete tent. Wat zij niet meer verkocht krijgen, neem jij voor een verlaagde prijs mee naar huis. Zo kwam ik eens naar huis van de supermarkt met een giga lasagne, een stuk vis, yoghurt, sla en gerookte zalm. Daar kon ik dus meer dan 1 keer van eten.

Android | iOS

4. Breethe

Met deze app gaat mediteren zo gemakkelijk en kun je je richten op bepaalde doelen, zoals beter slapen, gezonder eten en ontspannen. Ideaal om even te ontsnappen van onze snelle levensstijl en om fris aan de dag te beginnen of ontspannen aan de avond.

Android | iOS

5. Adobe Lightroom

Misschien toch nog een app die een beetje met mijn job te maken heeft. Om foto’s te bewerken voor mijn social media, zweer ik momenteel bij Adobe Lightroom. Het is fijn om specifiek te kunnen werken op belichting, contrast, hooglichten, schaduwen, witte tinten, zwarte tinten, temperatuur, kleurtint, levendigheid, verzadiging, de kleurmix en waarschijnlijk nog zoveel meer dat ik nog niet gevonden heb.

Android | iOS

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!