De 5 favoriete apps van Steven Buelens

Ik ben Steven Buelens, een Mortselse dertiger en vader van twee. Ik coach een ploeg stafmedewerkers bij kwb, een vereniging die mensen samenbrengt voor leuke en geëngageerde activiteiten. Onze staf staat in voor print en online communicatie, studiewerk, campagnes, vorming, enzovoort. Na de werkuren ben ik gebeten door hout- en metaalbewerking, muziek beluisteren, vintage hifi en grafisch ontwerp.

Met mijn smartphone, tablet en pc heb ik wat een haat-liefde relatie. Ik gebruik ze privé en professioneel erg veel, voor informatie en ontspanning. Ik probeer wel het aantal prikkels en schermtijd te beperken, door meldingen uit te schakelen en niet aan groepchats deel te nemen. Maar als ik op m’n android-toestellen zit te tokkelen, zijn dit de apps die ik graag gebruik:

1. Total commander

Mappen maken of hernoemen, bestanden knippen, verplaatsen, kopiëren, verwijderen, unzippen: deze basic functionaliteiten wil ik op elk toestel hebben. Met Total Commander kan dat. Ook heeft de app een ingebouwde ftp-cliënt. Kortom, met deze app heb je ook op android het gevoel dat je op een pc werkt.

Android

2. Brave browser

Na de laatste verkiezingen met z’n invasieve advertenties, had ik het een beetje gehad met het web anno 2019. Na wat opzoekwerk landde ik bij Brave, een privacyvriendelijke browser die gebaseerd is op Chromium en die werkt op Android, iOs, Windows, macOS, Linux en Fire OS. Op elk denkbaar
toestel dus. Ook is er in de desktop-versie een TOR private mode, en ondersteunt Brave Chrome- extensies.

Brave is een onwaarschijnlijk snelle browser, wat meegenomen is op oudere toestellen. Dat komt deels doordat alle advertenties, trackers en cookies worden geblokkeerd. Het alternatief van Brave: een eigen cryptomunt (BAT), waarmee het makers van content betaalt. Dat systeem staat in z’n kinderschoenen, maar kan behoorlijk verstorend werken voor de advertentiemarkt. Gedaan met Chrome dat je werkgeheugen opvreet, en reclame die je over het hele web achtervolgt. Aanrader!

Android | iOS

3. Snes9x EX+

Ik ben een 90’s kid, en groeide op met arcade games. Snes9x EX+ is een emulator (zonder in-app aankopen of ads), waarmee je Super Nintendo spelletjes kan spelen op je Android-toestel. Je kan ofwel de schermtoetsen gebruiken, of een bluetooth controller aansluiten – waarvan je trouwens alle toetsen manueel kan toewijzen. Goed voor heel wat leuke gestolen momentjes.

Android

4. Voice recorder (splend apps)

De standaard geluidsrecorder is op de meeste smartphones beperkt in gebruik. Daarom heb ik de betalende versie van Voice recorder. Hiermee kan je je bestandsformaat, bitrate en opslaglocatie kiezen. Handig wanneer ik interviews afneem, en nadien op de pc wil beluisteren om ze uit te schrijven.

Android

5. Encryptr

Hoeveel mensen zijn er niet die over het hele web één of enkele paswoorden gebruiken, en zo vragen om gehackt te worden? Om het mezelf makkelijk te maken gebruik ik Encryptr, een paswoord kluis. Je hoeft enkel je gebruikersnaam en toegangszin te onthouden (wat je best ook doet, vermits er vanuit veiligheidsoogpunt geen recovery mogelijk is).

Encryptr maakt automatisch complexe paswoorden aan, die je vlot kan copy-pasten wanneer je ze nodig hebt. De app werkt met end-to-end versleuteling en bestaat voor Android, iOs, Mac, Windows en Linux. De mobiele en desktop versie synchroniseert, waardoor je zowel op je pc als smartphone steeds een up to date paswoordenlijst hebt.

Android| iOS

Wil je zelf ook graag eens je 5 favoriete apps voorstellen in deze rubriek? Stuur een mailtje naar eb.tfeilbutsppa@sppa5.

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!