De 5 favoriete apps van Tom Bogman

Ik ben Tom (41), papa van Vic en woon in Dendermonde waar ik ook gemeenteraadslid ben. Na meer dan 10 jaar achter de schermen in de nationale politiek, volg ik een postgraduaat Digital Storytelling aan de KASK in Gent. Ik ben een hobbykok en -tuinier en tussendoor train ik voor een marathon. Net als jullie (?) ben ik verslingerd aan mijn iPhone en apps zoals Facebook, Twitter, Instagram enz. Maar deze apps kennen jullie misschien nog niet…

Trenara

Deze app is onmisbaar gebleken de voorbije maanden in aanloop van mijn marathon in Amsterdam. De (Vlaamse!) app Trenara stippelt jou een gepersonaliseerd loopschema uit afhankelijk van jouw doel. Je stelt in hoeveel kilometer en hoe snel je wil lopen, hoe vaak per week je kan trainen en tegen welke datum je jouw doel wil behalen.

Trenara helpt jouw conditie opbouwen en jouw doel zonder blessures te behalen. Door elk loopje te ‘tracken’ met Strava, geeft Trenara jou gepaste feedback. De betalende versie van Trenara (10 euro/maand) laat jou toe om jouw schema nog te verfijnen. Evy Gruyaert krijgt stevige concurrentie.

Android | iOS

Payconiq

Ik ben zo iemand die zelden veel cash geld op zak heeft. Mijn bankapp, ApplePay en Payconiq redden mij uit de nood als er nog maar eens vooral rosse muntjes in mijn portefeuille zitten. Met Payconiq kan je bovendien kleine bedragen contactloos “sms’en” als je jouw vriend(in) die twee Duvels van gisterenavond nog terug moet betalen.

Android | iOS

TikTok

Ben jij niet wat oud voor TikTok? Ja, ‘men’ zegt dat. Maar in één van de eerste lessen Digital Storytelling gaf de docent ons de tip om deze app toch eens te installeren. Ik sta elke keer versteld van de creativiteit die deze (vaak heel jonge) mensen stoppen in korte, grappige en muzikale video’s.

Android | iOS

TooGoodToGo

Voedselverspilling vermijden, wie kan daar niet tegen zijn? Met deze app krijg je een overzicht van supermarkten, slagers, bakkers en zelfs frituren die aan het einde van de dag pakketjes t.w.v. ongeveer 12 euro verkopen aan 3.99 euro. Lekker eten dat anders in de vuilbak dreigt te belanden. Reserveer en betaal jouw pakket via de app en pik het ’s avonds op in een winkel in jouw buurt. Zeker eens proberen!

Android | iOS

Itsme

Weg met kaartlezers en onhandige tokens die je toch niet kan vinden nét wanneer je ze nodig hebt. Met Itsme kan je veilig en snel inloggen op een pak websites, waaronder heel wat overheidswebsites zoals Taxonweb of MyPension.

Android | iOS

Wil je zelf ook graag eens je 5 favoriete apps voorstellen in deze rubriek? Stuur een mailtje naar eb.tfeilbutsppa@sppa5.

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!