De 5 favoriete apps van Dille Breemeersch

Mijn naam is Dille Breemeersch, ik ben 20 jaar en studeer sociaal cultureel werk aan VIVES Hogeschool in Kortrijk. Op een gemiddelde dag spendeer ik tussen de 3 en 5 uur op mijn telefoon. Mijn tijd spendeer ik vooral aan de volgende 5 apps.

1. Instagram

Voor mij is Instagram een heilige plaats. Ik post er meerdere keren per week foto’s op, maar ook story’s houden mij bezig. Op sommige dagen heb ik veel creativiteit en kunnen er wel eens grappige beelden verschijnen, terwijl ik op andere dagen vooral toon wat ik aan het doen ben. Ik entertain graag mensen en probeer zo goed mogelijk verhalen over te brengen naar mijn ‘volgers’ op Instagram.com/dilleb_

Android | iOS

2. Twitter

Ik gebruik sinds enkele jaren twitter. Mijn vrienden die ik nu vaak zie, zijn mensen die ik online heb leren kennen. We hadden dezelfde interesses en besloten om eens af te spreken. Ik post vooral dagelijkse frustraties en mededelingen, maar daarnaast ook fotoreeksen van dates, citytrips of vrienden. Deze doen het meestal wel goed. Op twitter moet je vooral herkenbaar zijn, wanneer je iets tweet waarin veel mensen zich herkennen, krijg je ook een groter bereik. Wie mijn frustraties en mededelingen wil volgen is altijd welkom op twitter.com/LOEZERR

Android | iOS

3. Vsco

VSCO hangt voor mij samen met Instagram. Geen enkele foto die ik post op Instagram ontwijkt de harde chirurgie van VSCO. Deze app is gemaakt om foto’s te bewerken met filters en enkele tools. Daarnaast kun je ook foto’s posten op een feed en vrienden volgen. Deze app wordt minder gebruikt dan Instagram, maar de mensen zijn wel creatiever. Het gaat niet om de volgers of likes, maar om de foto! Ik gebruik telkens filter M5 en bewerk deze met enkele tools om zo een gelijkmatige Instagramfeed te bekomen. Dit slaat aan bij mensen en het heeft een mooi esthetisch beeld weer.

Android | iOS

4. Belfius

Mijn Belfius-app gebruik ik bijna elke dag. En dat zowel om online te betalen als snel geld terug te krijgen van vrienden. Zo kan iemand snel geld voorschieten en meteen terugbetaald worden door een QR-code te scannen. Het fijne is dat veel vrienden ook bij Belfius zijn aangesloten, waardoor het geld onmiddellijk op mijn rekening staat of omgekeerd.

Android | iOS

5. TIK TOK

Sinds kort heb ik Tik Tok gedownload. Op deze app zijn er allerlei korte filmpjes te zien met grappige comedy, dansjes en stereotypes die worden uitgebeeld. Bij de jongvolwassenen wordt Tik Tok vaak gezien als kinderachtig of tijdverspilling. Ik vind het vooral grappig om te bekijken.

Android | iOS

Wil je zelf ook graag eens je 5 favoriete apps voorstellen in deze rubriek? Stuur een mailtje naar 5apps@appstublieft.be.

Koop het Appstublieft-boek!

Boek Appstublieft
In dit boek verzamelden we 100 essentiële apps om meer te doen met je smartphone of tablet

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

Nog veel meer leuke apps ontdekken?

Koop dan ons boek Appstublieft!

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!