De 5 favoriete apps van Sarah Latré

Hoi, ik ben Sarah Latré. By day coördinator van WAT WAT, het platform voor no-nonsens jongereninformatie (je moest ons al volgen op Instagram). By night vrijwilliger bij Relaas, een collectie van meer dan 100 waargebeurde verhalen verteld door mensen die ze zelf hebben meegemaakt (vertelavonden, podcast). Als er nog wat tijd over is dan hang ik graag aan de toog, tover ik mijn keuken om tot een spannende plek of verdrink ik in het laatste boek van Ilja Leonard Pfeijffer.

Mijn GSM is een beetje zoals mijn lief. Ik zie die dolgraag, ik ben er elke dag heel veel mee bezig, maar zo af en toe ga ik heel bewust iets anders doen zodat ik niet vergeet wie ik ben zonder hem. Als het percentage van mijn batterij onder de 30% zakt, krijg ik wel acute-stopcontact-stress. Er moet dus nog wat gewerkt worden aan de onafhankelijkheid.

Maar mijn favoriete apps dus, here we go.

1. Recycle app

Apps die mijn leven makkelijker maken, love it! Ik wil dat technologie mijn leven en to do-lijst vereenvoudigt. Een app die mij de avond ervoor eraan herinnert dat ze morgen het glas ophalen, die moet ik op mijn knietjes bedanken. Ik vind het ook zalig dat dat het enige is wat die app doet. Met andere info valt die mij niet lastig.

iOS | Android

2. Podcast app

Samen met mijn vrienden maak ik al 4 jaar de podcast Relaas, tegenwoordig goed voor 11.000 luisterbeurten per week. Ik luister ook dolgraag naar andere podcasts. Ik zit per dag goed 2u op de trein. Met een podcast in mijn oren doe ik iets nuttig terwijl ik naar buiten staar, zalig. Ik ben dol op de podcast Computer Club, de dagelijkse podcasts van De Standaard, Interne keuken, RISK en nog een hele resem andere podcast.

iOS

3. Goodreads

waarom iets onthouden als er een app voor bestaat? Als ik de laatste bladzijde van een boek omsla, dan ga ik meteen naar Goodreads om het boek een score te geven. Zo hou ik alle boeken bij die ik de laatste jaren las. Ook boekentips vinden er plaats. Zo hoef ik nooit lang na te denken wat het volgende boek is dat ik ga lezen.

iOS | Android

4. Honeywell Home

Op café besluiten dat je bijna naar huis gaat en stiekem al zorgen dat het lekker warm is in de slaapkamer bij thuiskomst: zalig. Het koste wel wat geld, maar ik vind het wel heel fijn dat ik alles vanop afstand kan regelen.

iOS | Android

5. Splitwise

Deze app is niet echt een ontdekking voor de wereld, want iedereen gebruikt Splitwise nu wel. Maar geef toe: deze app wil niemand toch nog missen. Samen met de app van Payconiq en mijn Belfius-app maakt dit soort apps ons leven een pak handiger.

iOS | Android


Wil je zelf ook graag eens je 5 favoriete apps voorstellen in deze rubriek? Stuur een mailtje naar eb.tfeilbutsppa@sppa5.

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!