Met welke apps kun je gezonder gaan leven?

Het is een van de meest gehoorde goede voornemens: “Gezonder gaan leven”. Niet altijd even eenvoudig, maar gelukkig bestaan er een resem apps die je kunnen helpen om je voornemens vol te houden.

1. Peak Brain Training

Fan van sudoku’s en andere denkspelletjes? In de Peak app vind je elke dag een paar leuke oefeningen om je hersenen te trainen. Na deze training kan je beter onthouden, concentreren en probleemoplossend denken.

De moeilijkheid van de oefeningen wordt aangepast aan je vorige resultaten. Zo blijft het uitdagend en behoud je een gezonde geest in je gezond lichaam.

Android | iOS

2. Kwit

Gestopt met roken of van plan om te stoppen? Kwit kan je gebruiken als hulpmiddel: je krijgt een overzicht van het uitgespaarde geld en gezondheidswinst.

Moeilijk momentje? De app helpt je met motiverende gedachten en uitdagingen. Je vindt er ook een dagboek om beter inzicht te krijgen in je voortgang.

Android | iOS

3. Seven minute workout

Geen tijd om naar de fitness te gaan? Dan kun je met deze app elke dag een beetje fitness in huis halen. Op 7 minuten tijd doe je verschillende oefeningen om fitter te worden, waar en wanneer het je uitkomt.

Android | iOS

4. Fat Secret

Wil je graag wat bewuster met je voeding en gewicht omgaan? Fat secret kan je gebruiken als een logboek. De app bevat lijsten met producten en voedingsmiddelen, op die manier kan je vrij nauwkeurig je calorie-inname bijhouden. De app geeft je mooie rapporten en je vindt er ook inspiratie in terug.

Android | iOS

5. VGZ Mindfulness Coach

Nood aan hulp om rustiger te worden of om beter om te gaan met stress? De VGZ Mindfulness Coach bundelt meer dan 40 oefeningen om meer in het hier en nu te leven.

Mediteer met behulp van de gevarieerde oefeningen om meer energie te hebben en beter te slapen. De app biedt je een programma van 5 weken dat je helpt om resultaten op te bouwen.

Android | iOS

6. Water drinken Aquarium

Eigenlijk zouden we elke dag 1,5 liter water moeten drinken. Maar velen halen dat zelden of nooit. Met deze app houd je bij hoeveel water je al gedronken hebt. Je kunt ook een alarm instellen, zodat je er op tijd aan herinnerd wordt om nog een glas water te drinken.

Android | iOS

7. Zeker gezond

De voedingsdriehoek vertelt je al wat je best eet. Maar hoe begin je daar nu concreet aan? Met deze app van het Vlaams Instituut voor Gezond Leven tover je de voedingsdriehoek op je bord. Van oer-Vlaams tot exotisch, van een stukje vlees tot puur plantaardig: in deze app vind je meer dan 1000 lekkere én gezonde recepten!

Android | iOS

Meer apps?

Al deze apps staan ook in het boek ‘Appstublieft: de 100 beste apps voor je smartphone of tablet’. Als je nog veel meer handige apps ook wil leren kennen, dan kun je het boek bestellen via de webshop.

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!