De 5 favoriete apps van Wesley Butstraen

Ik ben Wesley Butstraen, 39, (plus-)papa van 3 tieners en werk als stafmedewerker op de dienst Toerisme in Ieper. In mijn vrije tijd spendeer ik vaak tijd aan zee met de liefde van mijn leven, Evelien.

Ik hou van lopen, fotografie, onder de mensen zijn en heb ook in bijberoep een uitlaatklep als Mediaheer. Daar kan ik ook heel veel van mijn creativiteit kwijt. Sinds enkele jaren heb ik een stevige baard en ben lid van de baardenclub Bearded Villains Belgium. Met deze club doen we vrijwilligerswerk en zamelen samen geld in voor verschillende goede doelen.

Mijn smartphone (Android, want ik weiger met Apple te werken) is een verlengde van mezelf. Ik heb die praktisch altijd bij en die wordt zeer vaak ingezet om foto’s te nemen en te verbinden met anderen via sociale media.

Mijn vijf favoriete apps zijn:

Microsoft To Do

Een deelbare boodschappenlijst. Evelien en ik delen enkele lijsten in de app. Dat zijn niet alleen boodschappen die gedaan moeten worden, maar ook lijstjes van kleine werkjes die we samen nog moeten afwerken. Of ideetjes om te doen in onze tuin, waar we in de zomer genieten van warme avonden op ons terras. We hebben ook een lijst van restaurants waar we nog naar toe willen. Handig als je eens niet weet wat klaarmaken.

Android | iOS

Pinterest

Volgend jaar plannen we verbouwingen en Pinterest is hier onmisbaar. We maakten verschillende moodboards met ideetjes voor de werken. Zalig hoe Pinterest jouw interesses kan versterken door gelijkaardige alternatieven voor te stellen. We sharen enkele borden en overlopen af en toe wat er opstaat om tot een gemeenschappelijk besluit te komen. Ik vind het zalig om door Pinterest te scrollen en ideetjes te pinnen.

Android | iOS

Instagram

Ik heb 4 accounts in de app: eentje van mezelf, met zotte foto’s van onze baardenclub en om mijn vrienden via de Instagram stories op de hoogte houden waar ik uithang. Ook voor het werk heb ik er twee: eentje voor @Mediaheer en eentje met @Visit_Ieper waar ik toeristische storytelling doe voor mensen die geïnteresseerd zijn om mijn favoriete stad Ieper te komen bezoeken. Daarnaast beheer ik mee de account van @vrijwilligerswerkwerkt, waar ik ook freelancer ben.

Android | iOS

TikTok

Deze leerde ik kennen door mijn dochter van 10. Af en toe krijg ik tiktokles van haar op zondagmorgen. Dan toont ze me wie ik moet volgen, de nieuwste challenges en zeker ook de muziek die nu trending is. De feed (tijdslijn) van TikTok is zeer aangenaam om door te scrollen. Ik wil deze app gaan inzetten in een project voor het werk, dus moet ik er binnenkort stevig mee aan de slag. Ik kijk er al naar uit om er creatief mee aan de slag te gaan!

Android | iOS

Waze

Als Mediaheer ben ik vaak op verplaatsing over heel Vlaanderen. Vroeger gebruikte ik Google maps, maar Waze vind ik iets ‘mooier’ om te gebruiken. De weergaven van de andere Wazers geeft je het gevoel dat je niet alleen op weg bent en de verkeersproblemen worden mooi op voorhand getoond en er wordt een alternatieve route voorgesteld zodra die sneller is. De koppeling met Spotify is ook zalig om podcasts te luisteren tijdens het rijden.

Android | iOS

Wil je zelf ook graag eens je 5 favoriete apps voorstellen in deze rubriek? Stuur een mailtje naar eb.tfeilbutsppa@sppa5.

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!