De 5 favoriete apps van Wouter De Meester

Ik ben Wouter De Meester (38), blije papa van Selle (8) en Wiene (6). Ik werk als  onderzoeksmedewerker bij HOWEST (Hogeschool West-Vlaanderen) en ben medebezieler van Digisaurus.

Digisaurus is een collectief van mediawijsheidsexperts. We willen iedereen die zich wel eens een dinosaurus voelt in de digitale leefwereld van kinderen en jongeren inspireren en versterken. Samen met mijn collega touren we Vlaanderen rond om ouders, leerkrachten en professionals te vertellen waar jongeren online mee bezig zijn en hoe je als volwassene hier een positieve rol in kan spelen.

noisli: 

Ik kom op veel plaatsen en werk op veel plaatsen. Het is dan niet altijd even simpel om me te concentreren. Maar van zodra ik noisli door mijn hoofdtelefoon jaag lukt het me perfect. Noisli is een betalende app (€2,99) waarmee je arsenaal van achtergrondgeluiden kan afspelen. Perfect om je af te sluiten van pratende collega’s of andere storende prikkels!

Android | iOS

TikTok

Om me in te werken voor mijn lezingen probeer ik de populairste apps bij jongeren zelf ook uit. Het was dus ‘voor het werk’ dat ik mijn eerste TikTok-video maakte  en mijn beste dansmoves boven haalde. Maar ondertussen durf ik me al eens samen met mijn kinderen smijten op een vette hiphopschijf of melige schlager.

Ik ben zeker geen super actieve TikTokker. Het lijkt me ook een beetje ‘awkward’ om als 38-jarige publiekelijk mijn playbackkunsten te delen.  Maar ik vind dat iedereen het minstens eens moet proberen vooraleer een mening te vormen over de app. De editor in de app is super-gebruiksvriendelijk en het arsenaal aan effecten is onuitputtelijk.

Voor ouders met jonge tieners in huis is het sowieso de ideale app om eens samen met hun kinderen uit te proberen en het gesprek over sociale media op gang te brengen. 

Android | iOS

Blocksite

Ik heb best wel wat aanleg tot verslaving en kan ook  uren verliezen op Facebook en Instagram. Daarom moet ik ook streng zijn voor mezelf ‘to get things done’.  Om mijn eigen productiviteit te verhogen blokkeer ik apps als Facebook en instagram tijdens mijn werkdag. Blocksite helpt me daarbij, het is een hele eenvoudige app die zowel de toegang kan blokkeren tot websites als tot apps op je smartphone.  

Android | iOS

camscanner

Ik gebruik deze app al heel wat jaren en kan echt niet meer zonder. Camscanner is een app die je smartphonecamera verandert in een kwaliteitsvolle scanner. Ideaal om snel documenten op te slaan of ticketjes in te scannen voor de boekhouding. 

Android | iOS

Recycle!

De app die me eraan herinnert wanneer ik welke vuilniszak moet buitenzetten. Deze app werkt voor heel Vlaanderen. Je geeft er je woonplaats in en de app stuurt je de avond voordien (zo heb ik het toch ingesteld) een herinnering. Bijzonder praktisch! Verder vind je er ook de weg naar het dichtsbijzijnde reclyclagepark, lijst alle verzamelpunten (batterijen, glas,…)  in je buurt op en heeft een handige ‘sorteergids’. 

Android | iOS

Wil je zelf ook graag eens je 5 favoriete apps voorstellen in deze rubriek? Stuur een mailtje naar eb.tfeilbutsppa@sppa5.

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!