10 apps om meer te doen met Instagram

Instagram is op weg om het belangrijkste sociale netwerk te worden. Zowat elke week komen er wel nieuwe mogelijkheden bij om je foto’s, video’s en stories creatief te bewerken en delen met je vrienden. Maar het wordt nog zo interessant als je Instagram combineert met de onderstaande 10 apps:

Lay-Out / Moldiv

Instagram biedt met de app Lay-out eenhandige app aan om collages te maken met je Instagram-foto’s. Zo vertel je een verhaal met meerdere foto’s netjes geschikt in 1 instagramfoto. Niet tevreden met de collages die Lay-Out aanbiedt? Met Moldiv kun je je uitleven met nog honderden extra collages in alle vormen en formaten, en extra bewerkingsmogelijkheden.

Snapseed

De filters en bewerkingsmogelijkheden die Instagram aanbiedt, zijn eigenlijk redelijk beperkt. Wie zijn foto’s graag voorbewerkt als een echte pro, zal zich met Snapseed zeker kunnen uitleven. Deze app laat je foto’s retoucheren, bijsnijden, selectief bewerken… bijna elk aspect van je foto kun je bewerken.

Hyperlapse

Met Instagram kun je niet alleen foto’s, maar ook filmpjes maken van maximum 60 seconden. Dat kan 15 seconden onafgebroken beeld zijn, maar ook een hippe stopmotion-film. Met de app Hyperlapse biedt Instagram je een handige tool om zelf stopmotion-filmpjes te maken.

  • Download Hyperlapse voor iOS

 

 

Pannify / Swipeable

Maak je soms panoramfoto’s? Cool! Helaas zijn die vaak te lang om op Instagram te posten. Met de app Pannify (Android) of Instaswipe (iOS) kun je je foto’s opknippen, zodat ze in een fotoalbum passen. Op die manier kun je je vrienden alsnog door je mooie panoramafoto laten scrollen.

  • Download Pannify voor Android
  • Download Swipeable voor iOS

 

Instasize

Vroeger waren alle foto’s op Instagram vierkant, maar Instagram laat al even toe dat je landscape of portrait foto’s oplaadt. In je overzichtspagina toont Instagram helaas wel alles gewoon vierkant. De app knipt daar vierkanten uit je foto’s, en dat vindt niet iedereen leuk. Met Instasize kun je zelf naar believen witruimte toevoegen aan je foto’s, zodat ze ademruimte krijgen en ze ook in je overzichtspagina er mooi uitkomen. En ja, uiteraard krijg je ook bij Instasize de nodige extra filters meegeleverd 😉

 

RePost

Op Twitter kun je retweeten, op Pinterest repinnen. Maar Instagram laat standaard niet toe om te ‘regrammen’. Tenzij je deze handige app installeert. Met 1 druk op de knop kun je alsnog foto’s van anderen gaan delen met jouw volgers.

Latergramme / Planoly

Instagramfoto’s post je instant. Maar soms zijn er goede redenen om ze in te plannen voor later. De standaard Instagram-app laat dat niet toe. Maar met de app Latergramme lukt het wel. Opgelet: je moet de foto wel nog steeds goedkeuren op het moment dat hij effectief gepost moet worden. Met Planoly ga je nog een stapje verder. Hier krijg je ook een overzicht van hoe de overzichtspagina van je account er dan zal uitzien.

Zelf aan de slag

Deze apps helpen je meer doen met je foto’s op Instagram. Maar goede foto’s maken blijft in eerste instantie de essentie natuurlijk. Daarom geeft Appstublieft ook workshops ‘betere foto’s maken met je smartphone’. Check onze kalender wanneer we deze workshop in jouw buurt geven. Of boek hem zelf voor jouw vereniging of bibliotheek.

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!