De 5 favoriete apps van Jeroen Herrie

Ik ben Jeroen Herrie. Een Antwerpse dertigplusser wonende in het prachtige Waasland. Ik werk al bijna 14 jaar in de bewakingssector in één van de grootste havens van Europa.

Als hobby houd ik mij voornamelijk bezig met bloggen (op herrie.be en ouderblog.be) en zet ik mijn eerste stapjes in de wereld van het vloggen. De smartphone is voor mij niet alleen praktisch om snel iets te kunnen filmen of iets op te zoeken tijdens de vrije uurtjes. Maar ook werkgerelateerd is het een perfect middel om bij problemen snel iets te kunnen vastleggen of opzoeken.

1. Instagram

Zoals bij velen onder ons is Instagram één van de favoriete en meest gebruikte apps op mijn smartphone. Niet alleen om zelf leuke foto’s te delen met de buitenwereld en vrienden. Maar ook om leuke foto’s te ontdekken van bekende en minder bekende mensen. Bovendien kan je aan de hand van deze foto’s ook leuke nieuwe plekjes dichtbij of veraf ontdekken.

Android | iOS

2. KBC Mobile

Bankzaken regelen deed men vroeger in het bankkantoor. Het contact met de bankbediende zorgde voor een vertrouwen in die bepaalde bank. Maar voor vele mensen die voltijds werken zijn de openingsuren van banken niet ideaal. Daarom was het al praktisch om bankzaken thuis op de PC uit te voeren. Sinds de opkomst van de smartphone is ook het internetbankieren verhuisd. Het is niet alleen makkelijk om de stand van je rekening te checken waar je ook bent. Even snel een (vergeten) betaling uitvoeren is nu ook een fluitje van een cent. Daarom ook dat deze app een plaatsje verdient in mijn top vijf.

Android | iOS

3. Dropbox

Mijn vorige smartphone had nog niet zoveel intern geheugen als mijn huidige. Het was dan ook handig dat foto’s en filmpjes die ik maakte snel in de cloud konden geplaatst worden. Ook nu blijft het nog één van mijn favoriete apps om makkelijk foto’s in de cloud te plaatsen en zo deze vanop eender welke pc (met internet) te kunnen bekijken. Bovendien is het ook enorm gemakkelijk (en snel) om bepaalde bestanden met mensen te delen en te ontvangen.

Android | iOS

4. Tunnelbear

Gratis openbare WIFI-netwerken. Ze schieten als paddenstoelen uit de grond. Veelal zijn deze niet altijd even veilig qua privacy en dergelijke. Het gebruik van een VPN is dan ook aan te raden. Ik heb er de afgelopen tijd heel wat getest en sinds een maand of twee gelukkige gebruiker van Tunnelbear. Een gratis VPN-app die er voor zorgt dat je verbinding wordt omgeleid via andere landen. Met de gratis app heb je wel een beperking van de hoeveelheid data die je per maand over de VPN kan versturen. Maar tegen een kleine maandelijkse vergoeding kan je onbeperkt gebruik maken van data.

Android | iOS

 

5. Wazewaze

Wat een ontdekking deze app. Waze is een routeplanner en GPS in één. Het handige aan deze app is dat gebruikers files, flitslocaties, ongevallen, wegversperringen, … kunnen delen met andere gebruikers. Met deze data zorgt Waze dan er voor dat je (meestal) de snelste route krijgt naar je bestemming. Daarnaast kan je bijvoorbeeld ook je verwachte aankomsttijd verzenden naar je afspraak of date. Bovendien gebruikt de app zeer weinig data wat dus ideaal is voor mensen met een lichter data-abonnement. Enige nadeel is dat het gebruik van je GPS-module redelijk wat batterij verbruikt.

Android | iOS

Wil je zelf ook graag eens je 5 favoriete apps voorstellen in deze rubriek? Stuur een mailtje naar eb.tfeilbutsppa@sppa5.

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!