De 5 favoriete apps van Delphine Van Belleghem

Ik ben Delphine, digital native, mama van Flynn en baasje van insta-dog Rufus. Ik woon in Temse en ben social media freelancer. Mijn laptop en smartphone zijn bijna aan mijn vingers vastgegroeid. Zou het misschien eens tijd worden dat ik hier wat goede voornemens rond maak?

Uit onderzoek blijkt trouwens dat ik daarin niet alleen sta. 6 op de 10 vlamingen legt zichzelf regels op om hun smartphonegebruik onder controle te houden. De UGent ontwikkelde een app om je smartphonegebruik op een wetenschappelijke manier in kaart te brengen.

1. mobileDNA

Ik heb deze app de opdracht gegeven om mijn smartphone gebruik één week lang op te volgen en guess what? Ik ben helemaal niet zo verslaafd als ik dacht… of, bij de gemiddelde Vlaming is het nóg erger. Op een gemiddelde dag zit ik 2 uur op mijn smartphone (doorsnee Vlaming: 3u34). Ik neem mijn toestel 56 keer op (de gemiddelde Vlaming doet dat 190 keer!), maar ik krijg wel héél veel meldingen. Vooral Whatsapp blijkt nogal needy te zijn.

Android

2. Google Drive

Niet meteen de meest sexy app, maar wel super handig voor onderweg. Snel nog een idee aanvullen, makkelijk verderwerken aan een document of belangrijke officiële files delen met mijn vriend. Zonder deze app zou mijn handtas al lang een USB-magneet geworden zijn.

Android | iOS

3. Fitbit

I’m a number cruncher: aantal stappen per dag, percentage diepe slaap, mijn gemiddelde hartslag,… mijn Fitbit is de elektronische vinger aan mijn pols. Met de app van Fitbit krijg je op je smartphone een duidelijk zicht op je algemene gezondheid. Je kan ook persoonlijke records breken en je vrienden uitdagen. Wat soms wel helpt om op een luie zondag toch even netflix te pauzeren en een stapje in de echte wereld te zetten.

Android | iOS

4. Snapseed

Echt waar, je bent slechts 1 app verwijderd van semi-professioneel fotograafschap. Sinds ik de app installeerde, staat heel mijn Instagram feed vol foto’s met “Faded glow” filters en extra “drama”. Echt een must-have voor mooie smartphonefoto’s.

Android | iOS

5. GuruShots

Die knappe foto’s die je met Snapseed bewerkte kan je daarna ook op GuruShots gooien. Een app waarin je in competitie gaat met fotografen over de hele wereld. Elke wedstrijd heeft een vast thema – dat kan bijvoorbeeld “People watching”, “Stormy Clouds” of “One color accent” zijn. Je dient je foto’s in en wacht af hoeveel stemmen je krijgt. Zo kan je de ladder opschuiven van “newbie” tot “guru’. Tikkeltje verslavend, dat wel.

Android | iOS

 

Wil je zelf ook graag eens je 5 favoriete apps voorstellen in deze rubriek? Stuur een mailtje naar eb.tfeilbutsppa@sppa5.

 

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!