Welke apps kan ik gebruiken om te winkelen?

Neem jij je smartphone mee naar als je gaat winkelen? En gebruik je die ook voor, tijdens en na het shoppen? Nee? Wij zetten graag 5 onmisbare apps op een rij om net iets digitaler te gaan winkelen.

1. MyShopi

Met MyShopi maak je digitale boodschappenlijstjes. Je selecteert wat je nodig hebt uit het assortiment van jouw favoriete supermarkt. In de winkel streep je op je smartphone uit wat je al kocht. Maar er is meer: Elke week deelt MyShopi kortingen en gratis producten uit. Scan de barcode van het product en stuur het door samen met een foto van je betaalbewijs en je rekeningnummer.

Android | iOS

2. PromoPromo

Alle reclameblaadjes die wekelijks voor een overvolle brievenbus zorgen, handig digitaal samengevat. Zou dat niet fantastisch zijn? Zoek niet langer, want met PromoPromo krijg je het overzichtelijk in één app. De folders zijn ingedeeld in verschillende categorieën. Van ‘Warenhuizen’ over ‘Doe-het-zelf’ tot ‘Tuin en dier’. Je kunt knipsels maken voor je boodschappenlijst.

Android | iOS

3. Stocard

Zeg bye bye tegen een dikke portefeuille vol klantenkaarten. Met de app Stocard digitaliseer je al je klantenkaarten op je smartphone. De meeste ketens zitten in Stocard: Colruyt, Fnac, Delhaize, Decathlon… Je hebt 2 mogelijkheden: de barcode scannen, of je klantennummer overtypen. De app zet je klantenkaart mee in het rijtje van winkels waar je klant bent. Overzichtelijk én handig.

Android | iOS

4. Joyn

Verzamel je graag stempels op een spaarkaart? Dat kan ook digitaal met Joyn! Als jouw lokale handelaar of winkelier mee instapt in het systeem kan je gemakkelijk punten sparen. Scan de code in de winkel na je aankoop en de punten worden bijgeteld. Deze punten ruil je dan je in voor een extraatje bij je volgende aankoop. Laat die gratis drankjes en korting maar komen!

Android | iOS

5. Payconiq by Bancontact

Snel geld overschrijven naar je vrienden? Via de Bancontact app doe je vlot betalingen tussen twee smartphones. Je kan via de app ook betalen op webshops en in winkels. In 2019 wordt ook Payconiq geïntegreerd. Als je van iemand geld moet krijgen, geef je dat bedrag in in jouw app. De app maakt een QR-code, die je laat scannen door de persoon van wie je het geld moet krijgen. Pincode invoeren en klaar is kees.

Android | iOS

6. Tricount

Je gaat met vrienden op reis of je deelt samen een appartement. Met Tricount schep je orde in de chaos en houd je bij wie aan wie nog hoeveel geld moet. Je houdt per rekening bij wie wat betaald heeft, waarom en wanneer. Tricount doet een eenvoudig voorstel om de schulden te vereffenen.

Android | iOS

Meer apps?

Al deze apps staan ook in het boek ‘Appstublieft: de 100 beste apps voor je smartphone of tablet’. Als je alle 94 andere handige apps ook wil leren kennen, dan kun je het boek bestellen via de webshop.

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!