De 5 favoriete apps van Evert Verhoeven

Ik ben Evert Verhoeven, 30 jaar en werk als communicatie- en marketingcoördinator in een bouwbedrijf. De job is enorm afwisselend en ik krijg de mogelijkheid om veel bij te leren en te testen.

Mijn grootste hobby is koken en ik volg een koksopleiding op Spermalie in Brugge. Daarnaast heb ik een grote interesse in technologie en nieuwe- en social media.

Mijn smartphone is (zoals bij veel van mijn generatiegenoten) de afstandsbediening van mijn leven.

1. KBC Mobile

Het begon ooit als een simpele app om je rekeningen te bekijken en om digitaal een betaling te kunnen doen. Toen een hele revolutie omdat mensen vragen hadden bij de veiligheid. Ondertussen is app van KBC veel meer dan dat en by far de meest uitgebreide banking app van alle Belgische banken. De app is enorm intuïtief en je kan er heel veel mee. Eén van handigste tools vind ik dat je een overschrijving die je nog per post krijgt, kan inscannen via de camera van je telefoon en automatisch worden alle gegevens overgenomen. Ook betalen voor parkeren gaat eenvoudig en je betaalt altijd het exact nodige bedrag. Nooit te veel of te weinig. Nu nog enkel Apple pay toevoegen…

iOS | Android

2. Facebook

Facebook blijft voor mij het social media platform dat ik het meest gebruik. Enkele jaren geleden vooral om activiteiten en foto’s van vrienden te bekijken maar nu meer om op de hoogte te blijven van events en het vergaren van nieuws en blogupdates van mijn favoriete kanalen. Over het algoritme en de datavergaring valt veel te zeggen, maar het voor mij wel de meest gebuikte social media app.

iOS | Android

3. NordVPN

Mijn vriendin en ik reizen regelmatig en loggen dan vaak in op de wifi netwerken van hotels, café’s of openbare plaatsen. Aangezien je nooit weet hoe veilig die zijn en hoe makkelijk anderen kunnen mee volgen wat je doet, gebruik ik altijd NordVPN. Deze app creëert een VPN verbinding en zo ben je zeker dat al je internetverkeer veilig verloopt. Deze service is betalend, maar ik zou nooit opteren voor een gratis VPN service. Het businessmodel zit dan sowieso ergens anders verdoken.

iOS | Android

4. Waze

Eigenlijk simpel, voor mij de beste navigatie app. Waze anticipeert goed op veranderende situaties op de weg en waarschuwt voor stilstaande voertuig of gevaren. Ook de snelheidsaanduiding is een troef die ik bij Google maps navigatie mis. Ook handig dat Waze compatibel is met Apple Carplay en Spotify.

iOS | Android

5. Collect and go

Deze app van Colruyt gebruik ik bijna wekelijks voor mijn boodschappen. Het is zo veel sneller en handiger dan naar de winkel te gaan en te staan aanschuiven aan de kassa. De 5 euro service fee haal ik er sowieso uit omdat ik niets koop wat niet nodig is. Iets dat altijd gebeurt wanneer ik ‘fysiek’ naar de winkel ga.

iOS | Android

Wil je zelf ook graag eens je 5 favoriete apps voorstellen in deze rubriek? Stuur een mailtje naar eb.tfeilbutsppa@sppa5.

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!