De 5 favoriete apps van Stef Spanhove

Ik ben Stef Spanhove. Ik ben online marketeer, functioneel analyst en UX-designer bij 3SIGN, een bedrijf dat websites en webshops bouwt in Drupal.

Daarnaast ben ik actief oudleiding bij Chiro Ommekeer. Verder ben ik vaak op Netflix te vinden of naar Spotify aan het luisteren. Ik reis ook zeer graag en kan genieten van zowel een back-to-basics reis als een iets luxueuzere reis. Tot slot kan je voor een potje voetbal (of eender welke balsport) steeds bij mij terecht. Je zal uiteraard deze interesses weerspiegeld zien in mijn favoriete apps.

Ik had al redelijk snel mijn eerste smartphone (toen internetten nog verboden was op school en andere plekken en Mobile Vikings nog ongelimiteerd internet aanbood) en heb dus de vele evoluties van sociale media, games en zoveel andere apps en Androidversies meegemaakt.

Verder heb ik mijn smartphone steeds op zak en ben ik vaak bereikbaar. Ik zorg er echter wel voor dat ik in sociale situaties mijn smartphone niet gebruik want ik stoor mij daar zelf ook aan. Een gezond evenwicht lijkt mij steeds het beste.

1. Geocaching

Alhoewel ik deze app nog maar recent ben beginnen gebruiken, vind ik het echt een leuke app. Als je je eens dagje niks te doen hebt of op reis bent, kan je altijd op zoek gaan naar verstopte caches op de kaart van Google Maps. Je zou verwachten dat er misschien rondom je niks te vinden is maar dan ben je verkeerd. De community ervan is heel groot en zit overal ter wereld. Er is nog zoveel meer op te vinden maar daarvoor verwijs ik je graag door naar de app zelf om dat uit te zoeken.

Android | iOS

2. Forza

Forza is een heel handige app voor de voetballiefhebbers onder ons en dus ook een van mijn favoriete apps. Je kan er alle ploegen op de wereld mee volgen met live scores en video’s. Ik gebruik het dagelijks om de scores, standen en dergelijke te checken dus kon het niet ontbreken in mijn lijst.

Android | iOS

3.Easy Banking

Bij mij is het Easy Banking maar het kan op zich elke banking app zijn die wat degelijk werkt. Ik ben alvast blij dat geld overschrijven geëvolueerd is naar de manier waarop het momenteel gebeurt. Er is nog veel progressie mogelijk maar we zijn alvast op de goede weg. Ik blijf alvast up to date met alle nieuwe innovaties. Het is dankzij apps als deze dat we zo dynamisch ons geld kunnen omgaan.

Android | iOS

4. KMI

Het klinkt misschien idioot maar ik ben geïnteresseerd in het weer en de weervoorspellingen. Ik volg het effectief nog redelijk vaak op. Deze app is Belgisch en gebruikt daarom met zekerheid lokale data wat de voorspellingen voldoende correct maakt naar mijn gevoel. De geïntegreerde buienradar maakt het ook handig om te zien tussen welke tijdstippen ik me best buiten begeef ‘on another rainy Sunday afternoon’.

Android | iOS

5. Netflix

Het was dit kiezen of Spotify. Ik heb op beiden een premium abonnement en dat had ik enkele jaren geleden niet kunnen denken. Beide apps bieden gewoon zoveel meerwaarde. Het offline downloaden,  de relatief kleine bestandsgrootte, de intuïtieve user interface en het aanbod zijn echt positieve factoren. Soms denk ik terug aan de tijd toen ik een kind was en hoeveel evolutie we meegemaakt hebben op vlak van technologie in die korte periode. Dit is daarbij echt een sprekend voorbeeld.

Android | iOS

Wil je zelf ook graag eens je 5 favoriete apps voorstellen in deze rubriek? Stuur een mailtje naar eb.tfeilbutsppa@sppa5.

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!