De 5 favoriete apps van Herman Maes

Dailybits is sinds 2005 mijn internetnaam, waamee ik ook geregeld wordt aangesproken, door personen die me enkel zo kennen ipv. mijn echte naam Herman Maes. Mijn blog dailybits.be is nu actiever dan ooit.

Mijn blog volgde de loop van mijn leven en is dan ook sinds de afgelopen jaren een techblog geworden die mijn passie voor technologie en online marketing  laat zien. Het leuke is dat dit mijn eigen online speeltuin is, waardoor ik als freelance marketing strateeg steeds alles zelf eerst kan testen en ondervinden. Geen hardere manier om iets te leren, dan met je eigen tijd en geld.

De afgelopen jaren zijn mijn hobby’s terug te brengen tot mijn gezin en gelukkig is mijn werk ook mijn hobby. Hopelijk kan ik over enkele jaren de drive terugvinden om mijn oude liefde het windsurfen terug op te pikken (samen met mijn kinderen?).

’s avonds kan je me meestal met 2 babyfoons terugvinden in mijn dailycave, waar ik dan ook steeds weer nieuwe zaken ontdek op het internet en in de technologiesector.

Mijn favoriete apps zijn niet altijd mijn meeste gebruikte apps, maar deze die mijn smartphone net iets leuker maken om steeds mee te dragen.

1. Google Analytics

Dit lijkt me een logische keuze voor mij? Niets leuker dan meekijken welke blogartikelen gelezen worden, vanwaar mijn bezoekers komen,… De app van Google Analytics is een grote aanrader voor elke gebruiker van deze Google dienst voor het meten van bezoekers van je website. De webinterface is voor vele gebruikers te complex geworden, maar de app geeft in enkele klikken alle informatie die je zoekt.

Android | iOS

2. Wunderlist

De afgelopen jaren kocht Microsoft deze app en lieten ze weten dat ze deze app gingen stopzetten en vervangen door een eigen app. Gelukkig hebben technische problemen deze aangekondigde doodsteek tot hiertoe kunnen vermijden. Ons huisgezin draait op Wunderlist met vele gedeelde lijstjes rond de boodschappen, een vakantie inpaklijst, “later als we rijk zijn” zaken,…

Android | iOS 

3. Recycle!

Geen eenvoudigere app, die een eenvoudig probleem zo heeft uit mijn leven geholpen. Is het containerpark open vandaag en welke vuilzak moet ik vanavond weer buitenzetten. Geniale app in zijn eenvoud en ik ben dan ook zeer blij, dat deze al vele jaren ongewijzigd is gebleven en gewoon doet wat hij moet doen.

Android | iOS

4. Flightradar

We wonen ondere de aanvliegroute van de luchthaven van Deurne en vooral de kleinere privejets passeren over ons. Altijd leuk om even op te zoeken vanwaar/naarwaar deze vliegen. Ook de kinderen vinden het super om dan een vliegtuig te kunnen volgen, als het overvliegt.

Android | iOS

5. Feedly

Als oldskool blogger ben ik een trouwe gebruiker van RSS om andere blogs te volgen en zo op de hoogte te blijven. Na de dood van Google Reader ben ik dan ook overgestapt op Feedly en volg ik een 100tal blogs via deze app. In plaats van Facebook open te gooien (op mijn smartphone heb ik geen Facebook of Messenger app meer) doe ik Feedly open en lees ik artikels van mijn favoriete bloggers.

Android | iOS

Wil je zelf ook graag eens je 5 favoriete apps voorstellen in deze rubriek? Stuur een mailtje naar eb.tfeilbutsppa@sppa5.

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!