De 5 favoriete apps van Elke Coremans

Even voorstellen: ik ben Elke, woon in Londerzeel en heb wat van een duizendpoot.  Ik schrijf over mama zijn en vrouw en ondernemer op fairytales.live.  Ik verzorg gepersonaliseerde ceremonies voor de mijlpalen in het leven met fairytalemoments.be.  En ik ben co-founder van PlayDay die dan ook met stip op nummer 1 prijkt in mijn lijstje van favoriete apps.  Bevooroordeeld?  Nee hoor, hij is gewoon goed. De rode draad in mijn 5 favoriete apps?  Ze maken mijn leven makkelijker!

 

1. Playday

De appel valt niet ver van de boom en dus zijn mijn dochters even bezige bijtjes als ikzelf.  Met al die hobby’s, verjaardagsfeestjes en speelafspraakjes zag ik vaak door het bos de bomen niet meer.  Gelukkig is er nu PlayDay.  Speelafspraakjes maken met andere ouders, even checken of de turnles wel doorgaat, carpoolafspraken maken om wat minder voor taxi-chauffeur te moeten spelen: dat en meer regel ik via deze app.  De persoonlijk agenda van mijn dochters en het gratis communicatieplatform met de club, jeugdbeweging en school.

Android | iOS

2. Wunderlist

Lang leve lijstjes, maar dan liever niet op papier.  Ik deel een boodschappenlijstje met mijn man zodat ik er in slaag met 1 supermarktbezoek per week de voorraad in huis aan te vullen.  Daarnaast zijn er lijstjes van uitstappen die we zeker nog een keer moeten doen, blogs die nog geschreven moeten worden, to do’s die ik niet langer mag uitstellen, artikels/ boeken die ik ooit een keer wil lezen, enz.  Oh ja, natuurlijk ook eentje met pincodes en wachtwoorden die ik maar niet schijn te kunnen onthouden…

Android | iOS

waze3. Waze

Ik ben een planner, maar wel nogal van het ‘just-in-time’ soort.  Waze is dus onmisbaar wil ik op tijd op een afspraak verschijnen.  Een ingebouwde GPS is wat mij betreft een totaal overbodige optie in een auto.  De investering in zo’n magneet voor op je ventilator en je smartphone is daarentegen niet alleen vele malen kleiner maar ook veel effectiever als je niet van files houdt.

Android | iOS

4. Vente-Exclusive

Online shoppen aan een voordeelprijsje, daar hou ik wel van.  Vente-exclusive is zo’n beetje de outlet onder de webshops.  Toegegeven, je moet vaak even wachten op de levering, maar het uitkijken naar is soms leuker dan het krijgen toch?

Android | iOS

5. BSit

Een babysit vinden, op start drukken en via de app betalen, dat is BSit.  Een stuk makkelijker dan tig Whatsapp berichtjes versturen voor je iemand vindt die kan en ’s nachts nog op zoek moeten naar een bankautomaat omdat het te gezellig werd en je laatste euro’s opgingen aan drankjes…  

Android | iOS

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!