De 5 favoriete apps van Jonathan Blondelle

Hoi! Mijn naam is Jonathan Blondelle. Ik ben geboren en getogen in Brugge en woon sedert 4 jaar in het Gentse. Ik ben echter nog altijd actief als leerkracht ict in het volwassenonderwijs in Brugge en Oostkamp. Binnenin onze organisatie heb ik mij specifiek kunnen verdiepen in het gebruik van smartphones en tablets. Mijn doel is om doorheen de vele duizenden apps net die toepassingen te zoeken die van nut kunnen zijn voor mijn cursisten. De 5 apps die ik jullie meegeef zijn niet de spectaculairste maar daarvoor (hopelijk) niet minder interessant.

1. Twitter

dé ideale “scroll-app” voor op het toilet. Ik volg niet zozeer bv’s of politici maar minder bekende (droge) komieken die vaak zeer gevatte tweets de wereld insturen. @MelkMuylle, @mbaeten en @OrakelvMerksem zijn mijn persoonlijke favorieten.

Android | iOS

2. Shazam

een app die de muziek die door je speakers speelt gaat herkennen en benoemen. Ik plaatste een widget op mijn beginscherm die “direct” gaat scannen. Bovendien kun je de app koppelen aan Spotify en krijg je een lijstje met al je nummers die je hebt “geshazamd”. Zeer handig!

Android | iOS

3. Radio1

heel eenvoudige app om naar de radio te luisteren. Ik zit vaak ‘s avonds laat in de wagen en dan vind ik het aanbod altijd wat minder. Via de herbeluisterfunctie kan ik dan uitzending van bvb. “Hautekiet” meepikken. De app gaat tot 5 dagen terug.

Android | iOS

4. Keep

dé notitie-app  bij uitstek. Ook hier werk ik met een widget waarbij ik direct iets wat door mijn gedachten gaat kan inspreken. Verder heb ik ook een mapje gemaakt “uitlenen” waar ik foto’s in bijhoud van zaken die ik aan vrienden/kennissen hebt ontleend. Een ander pluspunt is dat je de notities ook verder kunt uitwerken op je pc of laptop.

Android | iOS

MrSafe app5. Mr Safe

een app waar je op zich weinig mee bent. Koop je echter een of meerdere wifi-stopcontacten dan kun je  hiermee vanop afstand een lampje, radio, strijkijzer, … (noem maar op) … uitzetten. Je kunt dergelijke stopcontacten al aankopen voor 30 euro voor een set van 3. Handig is ook dat je individueel een timer kunt instellen waarmee je automatisch een apparaat kunt aan -of afzetten. Betaalbare domotica!

Android

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!