De 5 favoriete apps van Michèle Note

Hoi! Fijn dat je benieuwd bent naar mijn favoriete apps. Ik ben Michèle, opgegroeid in West-Vlaanderen, blijven plakken in Leuven (mo kwiln ooit wel were wi). Ik werk bij So Buzzy, een socialmedia-bureau, waar ik mee de kanalen en campagnes help verzorgen van onder andere Sensoa en de Vlaamse Stichting Verkeerskunde en waar ik al eens een workshop rond social media geef. We hebben een topkantoor, dus kom ons gerust eens bezoeken in het bruisende Steenokkerzeel.

1. CastBox

Sinds kort ben ik he-le-maal verslaafd aan podcasts. Ik zit ongeveer een uur per dag in de auto en dat is voor mij het ideale moment om een heerlijke podcast op te zetten. Maar ook tijdens de afwas, het strijken, stofzuigen (taakjes die ik niet graag doe dus) zet ik een podcast op. Mocht je beslissen om je ook eens aan de podcasts te wagen: begin met ‘Bob’. Je zal me dankbaar zijn!

Android | iOS

2. YouTube

“Ik snap echt niet wat al die jongeren zo vaak op YouTube zitten te doen. Die kijken naar vlogs en dat blijken dan mensen te zijn die gewoon hun leven filmen?!” Wel, ik ben zo’n jongere en ik kijk naar vlogs met mensen die hun leven filmen. Ik snap dat sommigen hier raar van opkijken, maar eens ik het gevoel heb dat ik een bepaalde YouTube’er ‘heb leren kennen’, keer ik snel terug om te zien wat hij/zij verder nog beleefd heeft. Mijn favoriete kanaal is Vet Gezellig waarop Alwin en Saske hun weekvlogs en uitdagingen delen. De kwaliteit en montage is zo goed dat ik graag extra moeite doe om de vlogs op de televisie te bekijken.

Android | iOS

3. Clue

For all the ladies out there, Clue is top! Ik ben graag op de hoogte van wat er met mijn lichaam gebeurt. Met Clue kan ik elke dag een aantal parameters ingeven die aan mijn cyclus gelinkt zijn (bv. hoofdpijn of gemoedstoestand) waardoor ik er op den duur op kan anticiperen en kan accepteren dat bepaalde zaken een gevolg zijn van mijn cyclus. Clue geeft ook aan wanneer je je volgende menstruatie mag verwachten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Android | iOS

4. Philips Hue

Sinds kort hebben we de slimme lampen in huis van Philips Hue en daar hoort ook een begeleidende app bij. In deze app regel je het volledige lichtsysteem door te spelen met lichtkleur en -intensiteit. Doordat de lampen verbonden zijn met wifi, zijn er oneindig veel mogelijkheden. Mijn favoriet is de wake-upfunctie waarbij de lampen in de slaapkamer een zonsopgang nabootsen om zacht wakker te worden.

Android | iOS

5. KBC Mobile

Mijn leven is gemakkelijker geworden sinds ik KBC Mobile heb ontdekt. Dagen (en soms weken) bleef er op mijn to-dolijst staan dat ik 5.26 euro aan Persoon X moest terugbetalen. Het zoeken naar dat bakje bleek toch altijd een torenhoge drempel waar ik maar niet over geraakte. Ik (en mijn vrienden) zijn KBC Mobile dankbaar.

Android | iOS | Windows

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!