De 5 favoriete apps van Bieke Dewulf

Ik ben Bieke uit Gent en werk deeltijds aan Vlerick Business School. In mijn vrije tijd lees ik heel graag en daarom help ik een aantal auteurs hun boeken te promoten via sociale media en een website. Ik volg nu ook een opleiding ‘social media professional’ aan Syntra want ik hoop ook later beter en meer auteurs te helpen op het vlak van sociale media. Ik ben een beetje verslaafd aan apps moet ik bekennen. Een keuze maken uit mijn 100 apps op mijn iPhone was dan ook ontzettend moeilijk. Maar hier toch een overzicht van 5 gratis apps die ik op dit moment geregeld gebruik.

1. Slack

Slack is een app die ik dagelijks gebruik om met ‘mijn’ auteurs te communiceren en afspraken te maken. Per auteur heb ik een aparte virtuele werkplek, onderverdeeld in verschillende kanalen of categorieën. Daarenboven heb ik Slack geïntegreerd met onze gemeenschappelijke Dropbox en met Microsoft Office zodat alles bij de hand is. En de Slackbot herinnert me – altijd vriendelijk 🙂 – aan mijn takenlijstjes!

Android | iOS

2. Harvest

Harvest is een app om tijd en onkosten bij te houden van projecten die je uitvoert. Je kan manueel uw tijd invoeren per project en type activiteit maar je kan ook de timer laten lopen. Gewoon niet vergeten om de timer af te zetten en niet zoals mij de dag nadien een berichtje krijgen van Harvest dat ik toch wel wat veel gewerkt heb (16 uur aan een stuk). Gelukkig kon ik manueel weer aanpassen :-). Vanaf drie projecten is de app wel betalend.

Android | iOS

3. Goodreads

Als fervente lezer hou ik al mijn boeken bij die ik gelezen heb, maar voor mij is de app vooral interessant om boeken in mijn lijst te stoppen die mij aangeraden worden of die ik zie in de boekenwinkel. Je kan die boeken nl. niet enkel opzoeken en aanvinken maar ook de ISBN code scannen. En via je vrienden op Goodreads zie je geregeld ook interessante boeken verschijnen op je tijdlijn.

Android | iOS

4. Fitbit

Ik probeer toch ook wat aan mijn sportieve kant te werken. Lopen staat nu wat op een laag pitje (bijgehouden op Runkeeper), maar via mijn Fitbit alta stappenteller en bijhorende app probeer ik toch dagelijks aan 10000 stappen te geraken. En je kan vrienden op Fitbit toevoegen waardoor je een lijst krijgt van aantal stappen per vriend. Licht competitief wat de druk hoog houdt!

Android | iOS

5. Payconiq

Tot slot gebruik ik ook geregeld Payconiq, een handige betaalapp. Niet alleen om in winkels te betalen, maar ook tussen vrienden. Met iedereen die de app ook heeft kan je geld ontvangen of geven louter via hun gsm nummer en een pincode. Dus geen QR code meer nodig waardoor je dus ook niet meer fysisch bij elkaar moet zijn.

Android | iOS

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!