De 5 favoriete apps van Annelies Van Keymeulen

Hallo! Mijn naam is Annelies. Ik ben getrouwd met Bart en mama van Lore en Robbe. In het dagelijks leven ben ik communicatiemanager en in mijn vrije tijd blog ik op www.volopgenieten.be. Ik heb een voorliefde voor Afrika, literatuur en yoga. Mijn smartphone is mijn telefoon, agenda, GPS, inspiratiebron en mijn fototoestel. Ik heb hem altijd op zak, behalve tijdens vakanties. Dan probeer ik een digitale detox in te lassen. Deze vijf apps staan bovenaan mijn lijst van favoriete apps.

 

1. Pinterest

Een klassieker die al jaren op mijn smartphone staat: Pinterest. In het begin gebruikte ik Pinterest enkel om leuke ideetjes te verzamelen over feestjes, interieur en lekker eten maar ondertussen is het echt een zoekmachine geworden voor meer zakelijke aspecten.

Android | iOS

 

2. VSCO

VSCO is een bewerkingsapp voor foto’s. Ik gebruik deze app voor alle foto’s die ik post op Instragram. Wat ik er zo geweldig aan vind is dat je een serie van bewerkingen op één foto kan kopiëren en toepassen op andere foto’s. Zo creëer je een samenhangende feed.

Android | iOS

 

3. Pocket

Pocket is een soort digitaal notitieboekje waarin je interessante artikelen en websites kan bewaren om later terug te lezen. Ik heb deze app nog maar recent ontdekt. Ik gebruik hem zowel op mijn smartphone als op mijn laptop zodat ik alles overal kan teruglezen. Handig is dat je een label kan toevoegen aan elke link en zo alles netjes geordend blijft.

Android | iOS

 

4. Canva

Met deze app maak ik ontwerpen voor banners op Facebook en Instagram, maar ook uitnodigingen en infografieken. De juiste afmetingen staan meteen klaar en er zijn enorm veel gratis foto’s, illustraties of andere grafische elementen beschikbaar.

Android | iOS

 

 

5. Overcast

Via deze app download en beluister ik podcasts. Dat doe ik het vaakst als ik onderweg ben met de trein. Het is een overzichtelijke app en ik kan echt niet meer zonder.

iOS

 

Wil je zelf ook graag eens je 5 favoriete apps voorstellen in deze rubriek? Stuur een mailtje naar eb.tfeilbutsppa@sppa5.

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!