De 5 favoriete apps van Matthias Mandiau

Als travel blogger heb altijd al van reizen gehouden. Het is sinds 2013, wanneer ik België had verlaten voor een prachtige reis naar Zuid-Afrika, dat de drang is blijven hangen om te blijven reizen. De vele verhalen van andere reizigers en de succesverhalen van online blogs hebben me na daarna geïnspireerd om zelf starten met mijn reisblog ‘unnavigated.com’. Het idee hiervan kwam vooral op in me tijdens mijn vervolgende reizen naar Sri Lanka en India.

Toen heb ik tijdens 6 maanden reizen meer als 10.000 foto’s gemaakt van alle plaatsen waar ik ben geweest. Een reisblog opstarten heeft me immers toegelaten om een extra nut te geven aan mijn foto’s en verhalen van op reis te gaan. Zo probeer ik mijn lezers zowel te inspireren om zelf ook op reis te gaan als tips en tricks geven in verband met reisbestemmingen over heel de wereld.

 

Dat ik daarvoor ook heel wat apps gebruik, is evident. Mijn 5 favorieten vind je hieronder:

1. Google Maps

Dankzij Google Maps heb ik altijd mijn weg kunnen vinden op reis. Google Maps is echt een onmisbare app voor mij geworden omdat het enorm handig is om mijn start- en eindlocatie te kunnen bepalen als ik ergens (op tijd) probeer te geraken. Of ik me nu in België of in Mumbai bevindt, Google maps heeft me zo al vaak gered. Op reis zorg ik voor een lokale simkaart om 3g/4g te kunnen gebruiken, al kan je tegenwoordig Google maps ook offline gebruik (als je vooraf de nodige kaarten via wifi inlaadt. Het beste aan Google Maps vind ik dat je zowel je route als de tijdstippen van het openbaar vervoer kunt ophalen. Zeer handig voor als je ergens op tijd moet geraken en als je verschillende overstappen moet maken.

Android | iOS

2. Evernote

Het neerschrijven van notities heeft al me al veel geholpen om spontane ideeën/ingevingen niet te vergeten. Omdat het op reis niet altijd mogelijk was om een notitieblok en pen ter beschikking te hebben, kwam Evernote als app vaak goed van pas. De app slaat je notities ook automatisch op, dat maakt de app nog handiger. Nooit meer onverwachts je content verliezen dus. Het handige is dat Evernote zowel op desktop als op mijn smartphone dezelfde notities bijhoudt.

Android | iOS

3. Instagram

Spontane foto’s delen van unieke momenten op reis, daar is Instagram heel handig voor. Zelf gebruik ik de app dagelijks, ook deels om te scrollen door de foto’s van andere reisbloggers die ik volg. Wat eerst heel kleinschalig begon, heeft zijn vruchten afgeworpen en zo heb ik ondertussen al 20.000 volgers bereikt op mijn Instagram. Het visuele aspect vind ik het tofste: minder met woorden, maar meer met beelden. Daar ben ik echt wel een fan van.

Android | iOS

facebook4. Facebook

De infameuze app van Facebook staat volgens mij op zo goed als ieders smartphone geïnstalleerd. Ook op de mijne. De Facebook app kent zijn voordelen, vooral om op de hoogte te zijn van nieuwigheden, voor het praten met kennissen en om mijn interessegroepen te volgen. Ikzelf volg bijvoorbeeld veel Facebookgroepen die content posten over reizen. Zelf heb ik ook een Facebookpagina voor mijn blog die ik wekelijks onderhoud door nieuwe artikels te posten.

Android | iOS

5. Pinterest

De Pinterest app gebruik ik nog maar heel recent. Het heeft mijn leven veranderd omdat het echt handig is om via de app ideeën op te doen voor op reis. Zo ‘pin’ ik artikels en toffe reisfoto’s van andere reisbloggers, ook mijn eigen artikels hebben een plaats gekregen op mijn eigen Pinterest board. De Pinterest app is vooral gemakkelijk omdat je onderweg in de trein of in de wachtzaal van de dokter heel makkelijk kan scrollen en ‘pinnen’, op zoek naar nieuwe, toffe dingen die je interesseren.

Android | iOS

 

Wil je zelf ook graag eens je 5 favoriete apps voorstellen in deze rubriek? Stuur een mailtje naar eb.tfeilbutsppa@sppa5.

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!