De 5 favoriete apps van Willy Messiaen

Ik ben Willy Messiaen en na een loopbaan in het secundair onderwijs (als leerkracht Frans en directeur) ben ik enkele jaren geleden animator geworden bij Seniornet Vlaanderen. Tevens startte ik als vrijwilliger bij het OCMW (nu Zorgbedrijf) Harelbeke een gebruikersgroep Androidtablet op in januari 2015 (nu al 28 maandelijkse bijeenkomsten) en in 2017 een gebruikersgroep smartphone.

Ondertussen passeerden al meer dan 100 apps de revue en is het bijzonder moeilijk om de 5 beste te kiezen. Hierbij vind je de 5 apps die voor mij essentieel zijn om te kunnen blijven “functioneren”:

1. Stocard

De app Stocard is vooral gekend omdat deze al je klantenkaarten kan inscannen en dus je portemonnee gevoeliger dunner (en ook een beetje lichter) maakt. Maar ik gebruik hem ook om al mijn ledenkaarten te bevatten. Ook mijn identiteitskaart, Europese ziekteverzekeringskaart,… Ik kan daarbij netjes voor- en keerzijde inscannen en heb dus alle info op zak. Superhandig!

Android | iOS

 

2. CamScanner / Phone PDF Creator

Met CamScanner heb ik niet alleen een handige oplossing om documenten in te scannen maar ook te beheren. Alle officiële documenten van auto, caravan, verzekeringen,… worden ingescand en opgeslagen in de cloud bij Google Drive. Ook op vakantie een handige tool om infoborden, knooppuntenkaarten,… netjes afgelijnd in beeld op te slaan. Onmisbaar!

Android | iOS

 

3. HereWeGo

Met HereWeGo (vroeger Here) heb ik een handige navigatie-app op zak die offline ook kan gebruikt worden. Vooraf de nodige kaarten downloaden (via Wifi) die op de SD-kaart kunnen opgeslagen worden en je bent klaar om te vertrekken. Je kan ook je vervoermiddel kiezen: auto, fiets, te voet, openbaar vervoer,…. Je krijgt ook meestal een 3-tal route-opties waaruit je kan kiezen. Dus: nooit meer de weg kwijt en … meer gekende straten dan Google Maps!

Android | iOS

 

4. AppMgr III

App Mgr III, ook bekend als App 2 SD, is een handige app die ik iedereen aanraad met een smartphone of tablet met geheugen- of plaatsgebrek. Je verplaatst (een gedeelte van) je app naar het externe geheugen (SD-kaart) met de optie “Apps verplaatsen”. Met App Manager krijg je een handig overzicht van al je apps + het volume die ze opnemen op je toestel. Enig minpuntje: de talrijke advertenties maar dat wil ik er bij nemen.

Android

 

5. Buienradar

Als verwoed fietser (toch elk jaar ongeveer 9.000 km) wil ik niet verrast worden door een regenbui. Buienradar opent met het buienscherm met een 2, 3 of 24-uursverwachting. Onderaan vind je de regengrafiek die de neerslaghoeveelheid weergeeft. Niet alleen bruikbaar in België maar ook in gans Europa. Bevat ook een weerbericht voor de komende 24 uur, actuele weersinfo, weersvoorspelling voor de volgende 14 dagen,… Ook handig voor als je de was buiten wil ophangen. Je ziet met deze app de bui al hangen!

Android | iOS

 

Wil je zelf ook graag eens je 5 favoriete apps voorstellen in deze rubriek? Stuur een mailtje naar eb.tfeilbutsppa@sppa5

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!