De 5 favoriete apps van Stephanie Wauters

Ik ben Stephanie, in de bloggerswereld ook wel gekend als Miss Pixie. In het dagelijkse leven ben ik opvoedster binnen de bijzondere jeugdzorg, maar ik hoop binnenkort te kunnen zeggen dat ik werkzaam ben in de communicatiesector. Sinds ik in 2013 begon te bloggen ben ik gepassioneerd door alles wat te maken heeft met online communicatie en social media. Ik ben dan maar in bijberoep begonnen als freelance content creator en blogger.

Verder heb ik ook nog een Etsy-shop met handgemaakte spullen en geef ik creatieve workshops. En dan is er ook nog een Facebookcommunity en swapgroep rond bullet journaling die ik beheer. Een drukbezette creatieve duizendpoot dus bij wie de smartphone nooit ver buiten handbereik is. Er zijn dan ook heel wat apps die ik niet meer zou kunnen missen en dit zijn mijn 5 favorieten.

1. Instagram

No surprises there voor wie me kent of volgt. Ik hou echt van Instagram. Ik zou uren kunnen scrollen door al die mooie plaatjes. En ik kan echt plezier halen uit het creëren van een zo perfect mogelijke Instagram-foto.

iOS | Android

 

2. iSleep Easy

Ik ben een enorm slechte slaper. Ik heb dan volgens mij ook al elke mogelijke slaap-app beschikbaar voor Android uitgetest en deze is al keer op keer tot favoriet bevonden. Ik testte eerst de gratis versie, maar toen die goed bleek te helpen besloot ik de betalende versie aan te schaffen en daar ben ik nog steeds heel blij om.

iOS | Android

 

3. My Fitness Pal

Ik heb een haat-liefdeverhouding gehad met deze app, maar sinds ik in juni vorig jaar startte met het 5:2 dieet werd ze mijn BFF. Ik vind het super dat de app een enorm uitgebreide databank van voedingsmiddelen heeft, wat ik mis in de app van Fitbit. En vermits je de Fitbit-app kan koppelen aan de My fitness pal-app kan ik ook daar mijn dagelijkse stappen zien.

iOS | Android

 

4. Toggl

Dit is een timer-app waar je verschillende projecten en deeltaken kan ik bijhouden. Ik gebruik deze app om na te gaan hoeveel tijd ik besteed aan de verschillende onderdelen van mijn bijberoep of voor projecten van klanten. Ze sturen je dan ook wekelijkse rapporten met overzichten. Echt heel handig.

iOS | Android

 

5. Clear Focus (en Clear Lock)

Jaja, ik mocht maar 5 apps delen, maar deze 2 horen echt bij elkaar. Clear focus is een timer volgens de Pomodoro-techniek: 25 minuten werken en dan 5 minuten pauze. Na 4 periodes van werken volgt er een langere pauze. In combinatie met de Clear Lock app schakelt de app alle meldingen voor apps naar keuze uit tijdens de 25 minuten werken, maar geeft je wel nog de kans om de apps te openen mocht je ze nodig hebben.

Android

 

Wil je zelf ook graag eens je 5 favoriete apps voorstellen in deze rubriek? Stuur een mailtje naar eb.tfeilbutsppa@sppa5.

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!