De 5 favoriete apps van Karin Van Hees

Hallo! Ik ben Karin. Ik woon vlakbij Mechelen en in het dagelijkse leven heb ik het geluk om de socialemedia-verantwoordelijke van deze mooie stad te zijn. Daarnaast ben ik digital content creator, fotograaf en blogger voor www.bluetales. Mijn iPhone is vergroeid aan mijn hand en zonder ben ik verloren. Zelf ben ik hevige fan van smartphonefotografie en ik deel een paar van mijn favoriete apps.

 

1. Instagram

Instagram begon als een simpele app om foto’s te delen en is ondertussen gepromoveerd tot een krachtig marketing kanaal. Zelf vind ik het een leuk platform om andere bloggers of fotografen, leuke hotspots en nieuwe vakantiebestemmingen te ontdekken. Je kan mij volgen op www.instagram.com/karinvh. Naast het posten van beelden ben ik grote fan van de instastories. Je zal me dan ook vaak betrappen op het maken van een snelle story.

iOS | Android | Windows

 

2. Adobe Lightroom

Elke foto, die ik post, krijgt een beetje fotobewerking mee. De kleuren een beetje opfrissen, een beetje meer contrast, een leuke filter… Je kan dit allemaal rechtstreeks doen in je Instagram app, maar toch werk ik liever met de app Adobe Lightroom CC. Via deze app kan ik moeiteloos gebruik maken van de kracht van Lightroom (een digitale versie van de donker kamer) op elk device.

iOS | Android

 

3. Adobe Spark Post

Wil je iets extra toevoegen aan je beeld? Een leuke quote, een mooie layout of je eigen branding dan kan ik je zeker Adobe Spark aanraden. Deze gratis app en cloud applicatie kan je zowel op desktop als op smartphone gebruiken. Je kan kiezen uit talloze layouts of je eigen huisstijl. Je krijgt alle tools om zelf creatief aan de slag gaan.

iOS

4. Later

Met de app Later bespaar ik enorm veel tijd. Moeiteloos deel ik foto’s van mijn desktop met deze app. Daarna kan ik netjes mijn beelden ordenen én inplannen in de kalender. Rest mijn nog een leuke tekst te bedenken, met de nodige hashtags, én Later publiceert mijn foto’s rechtstreeks op Instagram. Heerlijk toch.

iOS | Android

 

5. Splice

Om wat meer leven te brengen in mijn verhalen gebruik ik de app Splice – video editor + Movie Maker bij GoPro. Deze app is super gemakkelijk en laat je toe om heel snel toffe animaties te maken. Mix video en beeld, kies je muziek, je overgangen en je hebt een video! Ik gebruik video graag in mijn instagram stories maar opgepast want je moet wel rekening houden met het speciale formaat van deze stories (1080 px x 1920 px)

iOS

Wil je zelf ook graag eens je 5 favoriete apps voorstellen in deze rubriek? Stuur een mailtje naar eb.tfeilbutsppa@sppa5.

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!