De 5 favoriete apps van Kel Wouters

Hallo daar! Ik ben Kel, en mag voor mijn job en mijn passie ganse dagen op sociale media vertoeven. Oorspronkelijk deed ik dat in mijn eentje, maar ondertussen zijn we bij social media agency So Buzzy met 5 bezige bijtjes ? Daarnaast run ik samen met hubby Christopher de webshop So Baggy en de vakantiestudio So Blankenberge. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik mijn vrije tijd het liefst doorbreng aan zee om lange strandwandelingen te maken met onze mops Lola. Al is ook daar mijn smartphone nooit ver weg…

 

1. TripAdvisor

Als je op restaurant gaan een hobby mag noemen, dan is dat toch wel één van mijn favoriete bezigheden. Voetjes onder tafel en genieten maar. Op goed geluk ergens binnen stappen doe ik na een paar nare ervaringen niet meer. Ik zweer dan ook bij de TripAdvisor app om restaurants en hotels te screenen, en mijn eigen ervaringen te delen.

iOS | Android

 

2. Weight Watchers

Graag eten, en een zittend beroep hebben: geen geweldige combinatie. Wij bestellen wekelijks de Sanabox van Foodbag zodat we toch minstens 4 gezonde maaltijden per week eten. Om de rest onder controle te houden hou ik bij wat ik eet en drink. Ik heb daarvoor al verschillende apps gebruikt, maar die van Weight Watchers werkt toch het beste voor mij.

iOS | Android

 

3. Dropbox

Jaren geleden ben ik in Barcelona bestolen: weg handtas, weg portemonnee, weg smartphone, weg laptop, … en dus ook alle nota’s die ik tijdens de werkmeetings genomen had. Sindsdien zweer ik bij the cloud. Dankzij mijn Dropbox app heb ik overal en wanneer ik maar wil toegang tot al mijn bestanden, zowel voor mijn werk als privé. Dat is al héél véél van pas gekomen.

iOS | Android

 

4. Payconiq

Ik heb echt zelden geld op zak. Parkeerbeurten betaal ik door een sms’je te versturen, shoppen doe ik online, en wanneer iemand een slaatje voorschiet betaal ik dat meteen terug via Payconiq. Lang leve de technologie ? Ook de bancontact app staat op mijn smartphone, en komt vooral tijdens het online shoppen van pas. Ik ben altijd opgelucht als ik kan betalen via bancontact door de QR-code te scannen, en niet op zoek moet naar het traditionele ‘kaske van de bank’.

iOS | Android

 

5. Facebook Ads

Voor mijn job beheer ik zeer regelmatig online advertentiecampagnes. Google Adwords campagnes check ik het liefst op mijn laptop, maar voor Facebook advertenties vind ik de mobiele app echt superhandig om snel een zicht te krijgen op welke advertentiesets het best werken, bij welke doelgroep, enz. Zalig toch dat je niet altijd achter je pc gekluisterd dient te zitten ? Lang leve mobiele apps!

iOS | Android

Wil je zelf ook graag eens je 5 favoriete apps voorstellen in deze rubriek? Stuur een mailtje naar eb.tfeilbutsppa@sppa5.

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!