De 5 favoriete apps van Laurence Verwee

Ik ben boekencoach en begeleid professionals (trainers, coaches, kennisondernemers) bij het schrijven van hun boek. Hoe ik dat doe? Dat vind je terug op www.thepowerofbooks.beMijn hobby’s zijn: ritmische muziek, dansen, wandelen, fietsen, en natuurlijk veel lezen. 

Ik ben al langer dan 33 jaar actief in het boekenvak. Mijn passie voor boeken werd doorheen de jaren gevoed door media- en communicatiekennis. Alles wat dient om een boek verder te laten leven na de gedrukte versie. In dat opzicht bestudeer ik continu de vele online mogelijkheden die deze tijden bieden. Ook boeiend om te zien hoe ieder medium zijn specifieke taal heeft.  

In het boekenvak wordt vooral met Apple gewerkt en ik vind het belangrijk om continu alle toestellen op elkaar te synchroniseren. Alle apps dienen om mijn bedrijf nog efficiënter te organiseren en ondersteunen. En daartoe gebruik ik vooral deze 5:

 

1. WhatsApp

Hier maakte ik verschillende vriendengroepen, familiegroepjes en zelfs klantengroepen op gemaakt. Hoe handig is het om heel snel een foto of een belangrijk bericht naar iedereen te sturen. Ik heb wel moeten leren om mij te schrappen uit de groepen waarbij ik niet zo close ben. Anders blijft het de hele dag door ‘tingen’.

Android | iOS | Windows

 

2. Skype 

Vaak ben ik op verplaatsing. Toch blijven klanten soms hangen op hun tekst en is een gesprek veel effectiever dan mail. Skypen doe ik vaak. Vooral bij klanten die zich niet zo makkelijk naar Gent verplaatsen. Ik zie graag gezichten bij een gesprek. Het is ook makkelijk om mee te surfen op hun documenten en beelden. Anders zou een telefoon volstaan.

Android | iOSWindows

3. Shazam 

Ik werk vaak in stilte met nu en dan de radio op de achtergrond. Soms hoor ik plots een lied dat me raakt en dan weet ik niet of ze dit al aankondigden. Vanaf nu neem ik geen risico meer en zet ik deze app aan. Shazam herkent jammer genoeg niet altijd het lied … indien wel, beluister ik het later op het gemak op YouTube.

Android | iOS

 

4. Wunderlist 

Wat een praktische app. Vaak had ik altijd papieren boodschappenlijsten. Maar die verzeilden in allerhande zakken, tassen en boekjes. Nu verzamel ik alles in wunderlist, in verschillende mappen. Het vraagt nog wat aanpassingstijd want een kriebel is in eerste instantie makkelijker. Maar het gemak om altijd je lijstjes mee te hebben is enorm.

Android | iOS | Windows

 

waze5. Waze 

Onerweg gebruik ik het liefst de ingebouwde GPS. Tenzij ik weet dat er wegomleggingen zijn en ik zeker op tijd moet zijn. Naar een boekvoorstelling bijvoorbeeld waar ik de auteur interview. Dan leg ik bijkomend Waze op, mocht ik onverwacht door een wegomlegging overvallen worden en de GPS liefst rondjes draait.  

Android | iOS

Wil je zelf ook graag eens je 5 favoriete apps voorstellen in deze rubriek? Stuur een mailtje naar eb.tfeilbutsppa@sppa5.

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!