De 5 favoriete apps van Gaëlle Boterdael

Hi! Ik ben Gaëlle, net 30 geworden en nog steeds in de ontkenningsfase. Sinds augustus 2016 fiere mama van Mattéo en lijdend aan het #mijnkindschoonkindsyndroom . Ik weet wat ik wil, of soms ook niet… sja! Ondertussen ook al 15 jaar samen, waarvan 2 jaar getrouwd, met mijn highschool sweetheart Mathias. Ik heb een lichte smartphoneverslaving, allemaal de fout van Instagram. Daarnaast ben ik verzot op lekker eten.

Mijn fulltimejob als Brand Manager (of marketeer) bij Carlsberg combineer ik samen met een andere passie, bloggen! Mijn mamablog www.BestKidEver.be is mijn uitlaatklep, mijn manier om herinneringen te koesteren en mijn ervaringen als ‘first time mom’ te delen.

Benieuwd naar mijn favoriete apps? Hier gaan we!

 

1. Instagram

Jullie konden het al raden, mijn introductie liet niet veel aan de verbeelding over. Ik ben lichtjes Instagram verslaafd, tot grote ergernis van mijn man. Wat ik daar zo leuk aan vind? Alles! De inspirerende beelden, de fotoherinneringen die je zelf kan opbouwen, de soms hilarische stories van de mensen die ik volg en voornamelijk de interactie met de andere mama’s. Wat een community!

Android | iOS

 

2. Snapseed

Het oog wil ook wat! Foto’s bewerken alvorens deze online te zwieren is gewoon een fluitje van een cent met deze geweldige app. Hij is gratis en ik vind dat je er zoveel mee kan. Sinds ik Snapseed gebruik ogen mijn foto’s gewoon 10x mooier. Je kan je eigen bewerkingen zelfs opslagen zodat je deze op alle andere foto’s kan toepassen. Handig om je eigen stempel te drukken op al jouw foto’s.

Android | iOS

 

waze

3. Waze

Ik ben zo een typische ‘nieuwe generatie chauffeur’ die haar weg nooit of te nooit terug zou vinden zonder GPS. Ik gebruik er zelfs 2. Enerzijds staat de GPS van mijn wagen standaard aan en anderzijds wordt deze aangevuld met de WAZE app. Dankzij WAZE vermijd ik files en weet ik vaak perfect om hoe laat ik toekom. Oh ja, nog een voordeel aan de WAZE app: adressen die je gps vaak niet vindt worden wel door de WAZE app gevonden. Je geraakt dus steeds op bestemming. Bye Bye stress, tenzij ‘P klak’ die dag besloot om voor jou te rijden ;-).

Android | iOS

 

4. Wunderlist

Ik ben de vrouw met de lijstjes. Voor alles kan ik wel een lijstje bedenken: boodschappen, to do’s, zaken die ik niet mag vergeten, liedjes of films die ik moet onthouden. Noem maar op! Via Wunderlist hou ik al mijn lijstjes bij. Overzichtelijk en gemakkelijk. Je boodschappenlijst kan je zelf met het hele gezin delen en aanpassen. Ontbreekt er iets in de frigo, aanvullen! Aangekomen in de winkel vink je ook makkelijk alles af.

Belangrijk weetje dat ik onlangs, dankzij een vriendin, pas ontdekte: je hoeft je lijst niet elke keer opnieuw in te geven. Klik op ‘voltooide taken weergeven’ om een overzicht te krijgen van de oude boodschappenlijst. Vink vervolgens gewoon de boodschappen aan die je terug dient aan te vullen.

Android | iOS | Windows

 

5. Pinterest

Een klassieker! I know. Toch blijf ik daar zoveel inspiratie uit halen. Ik doe enorm veel ideeën op via Pinterest als het op interieur, mode of gerechten aankomt. Wij zijn momenteel onze tuin aan het aanleggen. Dankzij Pinterest en de daarbij horende moodboards weet ik perfect wat ik wil en hoe het er moet uitzien.

Android | iOS

Wil je zelf ook graag eens je 5 favoriete apps voorstellen in deze rubriek? Stuur een mailtje naar eb.tfeilbutsppa@sppa5.

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!