De 5 favoriete apps van Nathalie De Martelaere

Hoi! Mijn naam is Nathalie, juf én mama van 2 zonen: Lex en Vince. Ik ben ook juf in de basisschool (6e leerjaar – groep 8) en blogger op mijn mamablog www.unicornsandfairytales.be  Vroeger deed ik ook korfbal maar door tijdsgebrek, kinderen en een man die in shiften werkt kon ik het niet meer combineren.

Bloggen is mijn passie én mijn beroep geworden. Dit doe ik halftijds (naast mijn job in het onderwijs) dus je kunt je wel bedenken dat mijn smartphone hierbij mijn rechterhand is. Het is heel belangrijk voor mij. Ik vertel je graag meer over mijn 5 favoriete apps, al staat mijn gsm vol.

 

1. VSCO

Een app die ik dagelijks gebruik om mijn foto’s te bewerken die ik op IG en op mijn blog plaats. Ik gebruik bijna altijd dezelfde filter. Na een tijdje kan het wel eens zijn dat ik het beu word en een andere filter gebruik. Buiten VSCO zijn er nog talloze leuke apps die jouw foto’s leuk bewerken maar hier kan ik met 1 klik mijn filter instellen. Handig.

Android | iOS

 

2. Paginabeheer

Ik wou eigenlijk deze apps niet in mijn lijstje zetten omdat ze zo voor de hand liggend zijn als blogger, maar ik wil ze graag gewoon bundelen. Apps zoals twitter, Pinterest, Instagram, Facebook, Google+ enz… staan bij mij onder een mapje SOCIALE MEDIA. Ik kan niet zonder ze omdat ze er nu eenmaal bijhoren. Voor mijn Facebookpagina gebruik ik PAGINABEHEER FACEBOOK. Handig!

Android | iOS

 

3. HP Smart

Ik heb twee printers van HP die mooie foto’s en snapshots printen. Ze werken met een app: HP SMART en ik kan dus met 1 klik vanop afstand mijn leukste foto’s printen. Ik kan ze zelfs nog bewerken als ik wil. Bovendien houdt deze app mijn inktniveau in de gaten. Zo heb ik al vele last-minute cadeautjes gemaakt.

Android | iOS

 

4. Parc

Dit is een nieuwe app, ontwikkeld door twee vriendinnen/moeders om een sociaal platform voor ouders te maken. Door bevriend te geraken kan je afspreken om ergens naartoe te gaan, inchecken, leuke adresjes vinden en meer. Wil je dat je vrienden weten waar je bent (ben je last-minute in een speeltuin beland bijvoorbeeld?) dan kan je dat op PARC zetten.

Android | iOS

 

waze5. Waze

Dit vind ik echt een goed navigatiesysteem. Altijd up to date door de vele gebruikers van WAZE en hij leidt je écht heel goed naar je bestemming. Hij is altijd correct en ik gebruik zelfs deze app liever dan mijn ingebouwde GPS van de auto.

Android | iOS

 

 

Wil je zelf ook graag eens je 5 favoriete apps voorstellen in deze rubriek? Stuur een mailtje naar eb.tfeilbutsppa@sppa5

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!