De 5 favoriete apps van Silke De Praitere

Ik ben Silke De Praitere en een van de vele West-Vlamingen die bleef plakken in Gent! Momenteel ben ik copywriter bij Spott en blog ik al drie jaar 3 jaar op mijn eigen website bysilke.be. Daarnaast houd ik me ook heel graag bezig met fotografie (bysilke op Instagram en Silke De Praitere Fotografie op Facebook). Als fotograaf ben ik een trouwe fan van Canon maar daarnaast neem ik ook heel graag foto’s met mijn smartphone. Ik geloof er dan ook graag in dat beide toestellen elkaar complementeren en dat je ook pareltjes kan maken met het fototoestel dat je altijd in je zak hebt zitten.

 

snapseed logoSnapseed

Een van m’n lievelingsapps om foto’s te bewerken, is Snapseed. Ik heb al veel apps op mijn telefoon gedownload (zoals VSCO, bij velen bekend), maar geen enkele app vind ik zo gemakkelijk in gebruik als Snapseed. Bovendien kan je er héél veel mee doen. Hoewel ik vaak met mijn camera op pad ben, neem ik ook vaak foto’s met mijn telefoon. Om die dan te gaan importeren op mijn laptop, te bewerken en opnieuw naar mijn telefoon op te zetten om die dan daarna op Instagram te uploaden,… Je hoort het al: het is allemaal nogal omslachtig. Leve bewerkings-applicaties op je telefoon dus!

iOS | Android

spott logoSpott

Je kent het wel; je kijkt naar Familie (of een ander televisieprogramma) en vraagt je nu oprecht af wat Emma draagt. Of je kijkt naar The Voice en wil eigenlijk wel eens weten in welk merk je favoriete kandidaat gekleed gaat. Je bent zeker niet alleen! Spott is een inspiratieplatform, waar je –naast de kledij van Emma- ook kan zien wat celebrities of Belgische influencers dragen. Met een simpele klik kan je het product dan wishlisten of zelfs aankopen! Handig! Net iets minder fijn voor mijn portefeuille 😉

iOS | Android

Joyn

Vaarwel met alle klantenkaartjes en spaarkaarten voor een gratis broodje of soep. Mijn portefeuille ontploft bijna van alle dingen die erin terechtkomen en geen geld zijn. Al heb ik al enkele klantenkaartjes kunnen vermijden, door Joyn te installeren. Zo gaan we over de middag vaak met collega’s om een broodje, en via de app kan ik op die manier heel makkelijk punten sparen. Even de gedigitaliseerde kaart voor de iPad van de handelaar houden en hoppa, weer wat puntjes erbij. Die gratis broodjes of potje pasta worden heel graag ontvangen! Bovendien doen heel veel handelaars al mee met het Joyn-idee. En dat maakt het alleen maar toffer!

iOS | Android

Sleep talk

Ik praat in mijn slaap, net als een hoop andere mensen. Je bent er niet altijd van op de hoogte, maar geloof mij, soms brabbel je echt heel grappige dingen in je slaap. Ik schreef er al een post over op mijn eigen blog, maar sinds ik de app in juli heb gedownload, heb ik al aardig vaak kunnen lachen met mijn gebrabbel ’s nachts. De allereerste keer dat je jezelf hoort praten, is het best wel eng (zeker als je met een hele vreemde stem ‘I wanna talk to you’ brabbelt), maar eens je je eigen stem gewend bent, is het een heel leuke app om mee wakker te worden. Het enige nadeel? Het volledige pakket is betalend, waardoor ik nu dus nog geen toegang heb tot al mijn gebrabbel ’s nachts. Maar aan de hoogte van de balkjes te zien, ben ik ’s nachts heel spraakzaam…

iOS

skyscanner logoSkyscanner

We willen allemaal zo goedkoop mogelijk op reis, toch?! Als je hier ‘nee’ op antwoordt, dan ben je klaar met het lezen van deze post. Fijne dag nog! Maar indien je toch wel benieuwd bent naar hoe je goedkoper op reis kan, dan raad ik je aan om Skyscanner eens te downloaden. Je kan er de goedkoopste vluchten/hotels/auto’s mee opzoeken, wat ideaal is om wat centjes uit te sparen op je zomervakantie. Eerlijk? Ik heb er zelf nog niet mee geboekt, maar ik kan je verzekeren dat ik het wel van plan ben. Zo’n deals die je erop terugvindt! Niet te doen, zoals ze zeggen.

iOS | Android

 

Wil je zelf ook graag eens je 5 favoriete apps voorstellen in deze rubriek? Stuur een mailtje naar eb.tfeilbutsppa@sppa5

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!