De 5 favoriete apps van Evelien Van Renterghem

Hallo, ik ben Evelien. Ik werk als communicatieverantwoordelijke bij Roeland vzw, een organisatie die taalvakanties organiseert. In mijn vrije tijd ben ik foodblogger bij Good Food, Good People, Good Times. Ik deel op mijn blog vooral gemakkelijke, gezonde gerechten die ik klaarmaak voor mijn gezin. Denk aan een snelle pasta, vegetarische wok of quiche. Ik schrijf bij elk recept ook een (persoonlijk) verhaal, met de nodige portie humor en herkenbaar voor wie een jong gezin heeft.

Instagram

Als foodblogger heb ik een lichte Instagram-verslaving. Ik post zelf drie à vier keer per week een foto en ik volg ook heel wat collega-foodbloggers. Het is voor mij de ideale manier om inspiratie op te doen en om mee te zijn met wat er leeft in foodblogland. Op mijn eigen pagina besteed ik niet alleen aandacht aan elke individuele foto, maar streef ik ook naar een verzorgde feed. Elke foto moet in het plaatje passen. En als ik een Instagram Story maak, dan komt de journalist in mij naar boven. Niets plezanter dan een kort verhaal opbouwen met leuke foto’s en passende tekst.

iOS | Android

Afbeeldingsresultaat voor collect & go appCollect & go

Als mama van twee kleintjes die graag elke dag verse kost op tafel zet (en er dan ook nog eens over blogt), is planning een must. Op vrijdag werk ik niet en dan maak ik thuis de menu-planning voor de komende week. Ik noteer wat we elke dag gaan eten en geef alles wat we nodig hebben in in de app van Collect en Go. Handig is dat je daarbij ook lijstjes kunt aanmaken. Zo heb ik een lijst “vaak nodig” waarin alles producten staan die we bijna elke week kopen (denk aan melk, yoghurt, fruit, koekjes, …). Zo bespaar je nog eens extra tijd. Deze app gebruik ik vooral op de tablet.

iOS | Android

Waze

Jaren geleden zei mijn vriend: ‘Als jij ooit een eigen auto hebt, dan koop ik je meteen een gps, of ik zie je nooit meer terug’. Ja, in oriëntatie ben ik echt een ramp … De gps kwam er, maar sinds ik Waze op mijn iPhone heb staan, blijft hij in het handschoenkastje liggen. Waze is echt superhandig: je hoeft niet meer te wachten op het vinden van de satellieten (wat was mijn oude gps toch traaaaag), er zijn geen kaarten-updates meer nodig en je kunt er zelfs files mee vermijden. Toen we onlangs op vakantie gingen in Spanje stapten we in onze huurauto, typten het adres van onze Air BnB in en weg waren we!

iOS | Android

nmbs appNMBS / De Lijn

Wanneer ik mij niet met de wagen verplaats, dan vertrouw ik op de apps van de NMBS en De Lijn. Handig wanneer ik voor het werk naar en vorming moet of wanneer ik naar een bloggersevent reis. Je geeft de plaats van vertrek en aankomst in en de app stippelt je reisweg uit. Ik vind het trouwens ook super dat je sinds een paar jaar op de bus en tram met een smsje kunt betalen. Geen gedoe meer met wisselgeld of vlug vlug betalen aan de automaat.

NMBS: iOS | Android
De Lijn: iOS | Android

Bancontact

Het heeft even geduurd voor ik het nut inzag van deze app (zoals in: ‘Ik kan toch ook gewoon betalen via de app van mijn bank’), maar sinds ik hem heb, ben ik helemaal overtuigd. Gek toch hoe snel alles evolueert. Wie herinnert zich nog de tijd dat je naar de bank  moest voor een overschrijving?  Ik gebruik de app vooral voor snelle betalingen tussen vrienden of familie, bijvoorbeeld na een etentje op restaurant. QR-code scannen en klaar!

iOS | Android | Windows

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!