De 5 favoriete apps van Els Lamberts

Even voorstellen: ik ben Els Lamberts, woon in Boom en werk als communicatiemanager voor Lapperre. Mijn 5 favoriete apps? Daar heb ik even over moeten nadenken. Ik wilde namelijk absoluut de hipste, nieuwste en onbekendste apps oplijsten, maar helaas… De apps die ik het vaakst gebruik (mijn definitie voor ‘favoriet’) zijn dat allesbehalve. Het zijn gewoon stuk voor stuk apps die eenvoudig zijn in gebruik en je het leven wat makkelijker maken. Hier komen mijn 5 ‘oldies, but goodies’: 

1. Bancontact App

Het is bij velen vast een bekend scenario: je hebt een etentje, absoluut geen cash op zak en je kunt niet meer langs de bankautomaat. Mij overkomt het geregeld en dan is de ‘Mobiel betalen’-functie van de Bancontact app geweldig. Gewoon de QR-code scannen en klaar. Telkens ik de app gebruik, vraag ik me af hoe we het ooit zonder deden!  

Android | iOS | Windows

2. Waze en Google Maps

Het is moeilijk kiezen tussen de twee, dus vermeld ik ze allebei. Ik gebruik de apps door elkaar, omdat ik ze vaak complementair vind. Waze stelt vaak (soms iets té) godvergeten wegjes voor, Google Maps geeft me elke ochtend een perfecte inschatting van mijn reistijd naar kantoor. Hoe dan ook, beide apps besparen me elke week een hoop frustratie en verloren filetijd.

Waze: Android | iOS

Google Maps: Android | iOS

3. Forest

Instagram, WhatsApp, even Facebook, opnieuw naar Instagram… Toegegeven, ik verspil heel wat tijd aan mijn smartphone. De Forest-app helpt om je telefoon af en toe aan de kant te laten. Je start de app en per half uur dat je jouw telefoon onaangeroerd laat, plant je een (virtuele) boom. Een eenvoudig idee, maar mij helpt het effectief om mijn iPhone links te laten liggen.

Android | iOS

4. PS Express

In de gratis app van Photoshop zitten een pak leuke effectjes die je foto’s opwaarderen. Vergelijkbaar met de filters op Instagram, maar toch nét een beetje anders.

Android | iOS

5. Strava

Voor mij de meest gebruiksvriendelijke hardloopapp. Je kunt anderen volgen en segmenten vergelijken, wat motiverend werkt. Bovendien synchroniseert de app ook gemakkelijk met mijn sporthorloge.

Android | iOS

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!