De 5 favoriete apps van Ann Snauwaert

Een shortlist maken van mijn favoriete apps doe ik met veel plezier. Ze hebben zowel mijn privéleven als werkleven al heel wat efficiënter gemaakt. En dat maakt mij blij ? Soms vraag ik me af hoe we dit vroeger allemaal deden.
Mijn naam is Ann Snauwaert en ik ben freelance project manager voor het bouwen en verbouwen van winkels. Daarnaast ben ik ook architectuur- en interieurfotografe.
Hier gaan we dan!:

maps.me1. Maps.me

Een fantastische app voor wie graag op reis gaat en de roamingkosten niet wil laten oplopen. Je downloadt op voorhand (wanneer je verbonden bent met wifi of 4G) de kaart van het land (of landsgedeelte) waar je naartoe gaat. Dan kan je beginnen plannen. Je slaat de plekjes op die graag je wil bezoeken en kan die kaart zomaar offline bekijken eens je ter plekke bent. De app bepaalt offline je locatie en je kan heel snel zien of je nu de juiste kant oploopt of niet. Een aanrader voor wie geen kaart kan lezen!

Android | iOS

 

sleep cycle2. Sleep cycle

Van nature ben ik geen ochtendmens. Ik heb een allergie aan een TUUT-TUUT-TUUT-wekker. Dus het was een hele verademing toen ik Sleep cycle ontdekte. Het is een app die je zachtjes wekt wanneer je in je minst diepe slaap bent (ten vroegste 30 minuten voor je wil opstaan en ten laatste het uur dat je wil opstaan). De rustige muziekjes, de leuke statistieken en (sinds kort) het al dan niet detecteren van gesnurk, zijn allemaal leuke features waardoor ik een nóg grotere fan ben geworden!

Android | iOS

 

anylist3. Anylist

Dankzij deze app wordt het plannen van een weekmenu een plezier. Bij een family account kan je gebruik maken van de Anylist website waar je gemakkelijk door één muisklik een recept kan opslaan. Stap voor stap bouw je zo je eigen kookboek op met favoriete recepten.
Eens een recept in de app zit, klik je aan wat je nog niet in huis hebt en die ingrediënten komen automatisch op de boodschappenlijst terecht. Het leuke is dat manlief ook nog andere boodschappen kan toevoegen want de lijst (én de app) is gedeeld.
Sorry, deze app is enkel voor Iphone.

iOS

 

photo transfer app4. Photo Transfer app

Hiermee kan je gemakkelijke foto’s en video’s draadloos overzetten van je smartphone/tablet naar je desktop en omgekeerd. Je moet enkel met dezelfde wifi geconnecteerd zijn. Veel makkelijker en sneller dan via iTunes.

Android | iOS

 

My measures5. My measures

Ik moet vaak afmetingen opnemen tijdens een werfbezoek. Vroeger schetste ik de situatie, voegde ik afmetingen en bijkomende foto’s toe. Toen ik terug op bureau was, moest de schets ingescand worden, de foto’s op mijn computer geladen worden en doorgemaild worden. Met My Measures is dit verleden tijd. Je maakt een foto en zet er direct de maten op. Opmeten moet je wel nog zelf doen met de gratis versie. Je kan de foto exporteren en onmiddellijk per mail versturen. Als dat niet efficiënt is!
Android | iOS

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!