De 5 favoriete apps van Geoffrey De Mey

Goeiendag! Ik ben Geoffrey, 23 jaar en buschauffeur bij De Lijn. Het openbaar vervoer is soms onvoorspelbaar en net daarom is het wel handig om de juiste apps te hebben op je telefoon. Maar welke apps kan je nu het best gebruiken om op tijd op je bestemming te komen?

stib mivbnmbs appde lijn app1. De Lijn – STIB Mobile – NMBS

Natuurlijk heb je standaard de apps van onze vervoersmaatschappijen nodig. Met uitzondering van de TEC hebben ze allemaal hun eigen app. Sta je ergens in the middle of nowhere en wil je ergens heen? Dankzij de locatiebepaling van je telefoon zit je zo op de juiste bus of trein naar je bestemming. De info van de verschillende OV-maatschappijen kan je ook terugvinden in de app van een andere. Zo kan je met de app van de NMBS ook de info krijgen van De Lijn en omgekeerd. Je hebt dus maar één app nodig om van deur tot deur te navigeren met het openbaar vervoer. De TEC heeft geen eigen app, maar je kan wel gebruik maken van hun mobiele site. (https://www.infotec.be/mobile/) De app van De Lijn is beschikbaar voor iOS en Android. De NMBS app kan je vinden op iOS, Android en Windows Phone. MIVB is te installeren op iOS en Android.

 

44112. Ticket Touch en 4411

Het kan al eens voorvallen dat je geen contant geld bij je hebt als je de bus van De Lijn wilt nemen. Dat is geen probleem want je kan altijd een sms’je sturen! Dan stuur je gewoon ‘DL’ naar 4884. Als reactie krijg je een sms’je terug, dit is dan je vervoerbewijs dat een uur geldig is. Maar niet alle telefoonabonnementen laten toe dat je naar een betalend nummer sms’t. Met Ticket Touch kan je via je PayPal account een M-ticket kopen voor de bus. Dat ticket is een uur geldig en de goedkoopste manier van reizen. (€1.80 in plaats van €2.15 voor een sms of €3.- voor een biljet). Gebruik je 4411 om te betalen voor je parking? Ook met die app kan je een M-ticket voor De Lijn aanschaffen. Ticket Touch is beschikbaar op iOS en Android, 4411 op iOS, Android en Windows Phone.

 

citymapper logo3. Citymapper

Citymapper is DE app die je nodig hebt om je te verplaatsen in België. Dankzij de widgets zie je meteen wanneer de volgende bus of trein komt in real-time. In de app zelf kan je gemakkelijk je route berekenen en je locatie volgen zodat je de juiste halte niet mist. De app geeft informatie van zowel De Lijn, STIB, TEC en de NMBS. Ga je naar het buitenland? Geen probleem. Citymapper werkt ook in veel steden in het buitenland. Zo hoef je niet te zoeken naar de juiste app voor de stad waar je je bevindt. Citymapper staat in de virtuele appwinkels voor iOS en Android.

 

railer app4. Railer

Eentje voor de treinpendelaars onder ons. Wie vroeger wel fan was van de Railtime-website gaat ook wel fan zijn van deze app. Hij geeft je zonder veel poespas informatie over je treinrit. Je kan zoeken op traject, station of treinnummer en dit dan ook meteen opslaan zodat je later niet meer hoeft te zoeken. Is het druk in de trein? Dan kan je dit melden in de app. Zo weet je medereiziger al op voorhand of het zitplaatsje aan het stopcontact vrij zal zijn, of het kamperen gaat worden in het gangpad. Railer kan je enkel vinden op iOS.

 

92925. Bonus voor als je al eens naar Nederland gaat. 9292

In Nederland zijn ze goed voorzien. Met 9292 kan je in heel Nederland je reis plannen. Alle vervoersmaatschappijen doen mee, dus je hebt echt maar enkel deze app nodig. Met een tap op de knop zie je ook meteen hoeveel de reis je gaat kosten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. “Vergeet je niet uit te checken?” Android | iOS

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!