De 5 favoriete apps van Sander Spanhove

Hallo! Mijn naam is Sander. Overdag ben ik een enthousiaste stafmedewerker op de communicatiedienst van gemeente Evergem. ‘s Avonds ben ik dromer, Netflix-adept of schrijver. Afhankelijk van de mood. Al mijn verlofdagen gebruik ik om de wijde wereld te zien. Met toffe vrienden of als reisleider voor Karavaan.

 

1. Google Keep

Mijn extern geheugen. Tien minuten wachten op de trein of in de wachtrij aan de kassa van de Colruyt. Dat zalige kwartiertje vooraleer je in slaapt valt. Ideale momenten om te dromen. En dikwijls levert dat pareltjes op: een nieuwe quizvraag voor de vijftiende editie van de OmmeQuiz, een plottwist voor mijn boek of cadeau-idee voor een vriend. Google Keep houdt het voor mij allemaal netjes bij.

Elk idee krijgt een label, zodanig ik het snel kan terugvinden. In de app kan je ook herinneringen plaatsen. Op datum, en dan komt het netjes in mijn Google Agenda of op plaats. Zo kreeg ik laatst van Keep een herinnering in de Fnac over een boek dat iemand mij twee maanden daarvoor had aangeraden. Handig! Google Keep heeft ook een extensie voor Google Chrome.

Android | iOS

 

2. EHBO

Mijn hulplijn. Als reisleider zal ik onoverkomelijk ongevallen meemaken op reis. De EHBO-app van het Nederlandse Rode Kruis is mijn spiekbriefje mocht ik even twijfelen. Van brandwonden tot vergiftiging en van bewusteloosheid tot een kneuzingen. Het staat er allemaal keurig uitgelegd. En in een noodsituatie geeft de app mij ook gesproken instructies. Ook handig: een kaartje met alle AED’s (= automatische reanimatie toestellen) in de buurt.

Android | iOS

3. Splitwise

Mijn boekhouder. De ideale app voor vriendenweekendjes of reizen. Want dan ben je het liefst van al bezig met genieten en al heel wat minder met het bijhouden van de uitgaven. Via deze app kun je gemakkelijk alle kosten bijhouden. Jan betaalde het restaurant en de kajaks, Piet kocht een bak bier en chips in de winkel, Joris schoot de kosten van het huurhuisje voor en Korneel, de stakker betaalde helemaal niets.

De app rekent automatisch uit wie aan wie moet betalen. Verschillende munteenheden zijn mogelijk. Net als de opties ‘evenredig verdelen’, ‘per persoon betalen’ of ‘procentueel verdelen’. Je kan een foto van het kasticket als bijlage toevoegen.

Android | iOS

4. Quora

Mijn tijdverdrijf. Quora is een vraag-en-antwoord app. Om vragen te lezen, of zelf antwoorden te geven moet je inloggen. Ik heb het gevoel dat de meeste antwoorden eerlijk en diepgaand zijn. Er zitten ook een heleboel professionals op de site: developers van Facebook, een leerkracht biologie of een professor psychologie. En dat maakt het heel interessant.

Je bent een uurtje zoet als je de antwoorden leest op vragen als  “What do people regret the most once they go past 50 in life?”, “You’re given immortality, but as a cost, you are sent back 3,000 years. Would you accept, and if so, what would you do?”, “What are the most common lies that people tell themselves?”,  “If you had to redesign humans, how would you make them better?” of “Is there a band that had a bigger social impact than the Beatles did? And could they be a meaningful band if they start today?”.

Android | iOS

5. Player FM

Naast Spotify mijn buddy tijdens het fietsen. Player FM is een podcast app. En doet wat het moet doen. Je kan je abonneren op een heleboel podcasts. De app downloadt automatisch de volgende aflevering(en) via wifi. En je kan sorteren, van oud naar nieuw of andersom. De beluisterde afleveringen kan je automatisch laten verwijderen van je smartphone. En dit allemaal in een eenvoudige lay-out.

Aan te raden Nederlandstalige podcasts:  ‘Wanderland’ (met de innemende Gertjan Van Hellemont), het interessante ‘Zwijgen is geen optie’, het breekbare ‘In mijn hoofd’, de verhalen van ‘Relaas’, het schalkse ‘Plantrekkers’ en de klassieker: ‘Interne Keuken’ van Radio 1.

Android

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!