De 5 favoriete apps van Anne-Fleur Kamst

Kort over mezelf: Kempische roots, liefde voor latte’s, een hoofd en hart voor verhalen. Overdag draai ik mee in de communicatie- en marketingwereld van Chestnote, na de uren kruip ik in mijn pen voor het online magazine I Love Antwerp. Tussendoor leg ik de bouwstenen voor mijn eigen storytelling project, Wordrobe. Een druk dagelijks leven dat verrijkt wordt door een aantal apps. Deze 5 staan alvast op het hoofdscherm van mijn smartphone:

1. Chestnote

Een van de apps die ik het vaakst gebruik is Chestnote. Met die messaging applicatie verstuur je berichten die je vergrendelt met een tijd- en/of plaatsslot. Je kiest voor tekst, een foto of video, plaatst een teaser en bepaalt dan wanneer en waar je ontvanger de inhoud mag zien. Sinds kort zit er een chatfunctie bij, waardoor ik ook voor instant conversaties overschakel op Chestnote. Zelf gebruik ik de app regelmatig om gezellige aanbevelingen achter te laten voor vrienden op reis, of om fijne herinneringen de toekomst in te sturen. Niets leuker dan anderen te verrassen. Ik krijg vaak positieve reacties van vrienden; dat het lang geleden is dat ze nog zo hebben afgeteld naar een bericht. Chestnote brengt echt een beetje magie terug.

Android | iOS

2. Blinkist

In mijn jonge(re) jaren was ik een heuse leesfanaat, iets wat ik de laatste tijd wat afgeleerd ben. Blinkist is het wondermiddel bij uitstek: de app biedt samenvattingen van bekende non-fictie boeken over business, cultuur en persoonlijke ontwikkeling. Een geweldige ontdekking om mijn leergierigheid te stillen. Beschikbare titels zijn redelijk beperkt in de gratis versie, vandaar heb ik Blinkist Plus aangeschaft voor ongeveer €5 per maand. Om er zoveel mogelijk uit te halen, lees ik opnieuw iedere avond voor het slapengaan. Bonus: de leesduur van een exemplaar is ongeveer 10 minuten, dus zit mijn neus dagelijks in een ander boek.

Android | iOS

3. TED

Voor meer interessant denkvoer scrol ik regelmatig door de TED app. TED Talks zijn korte, krachtige speeches over “ideas worth spreading”. Van levenslessen tot wereldproblemen; doorgewinterde sprekers laten hun topic de revue passeren op een laagdrempelige manier, verpakt in maximum 20 minuten. Vaak kijk of luister ik er eentje tijdens het ontbijt of de route naar kantoor, om geïnspireerd mijn dag te starten. Ik ben ook fan van de “Surprise Me” knop; dankzij die functie kun je op aangename ontdekkingen botsen. Je duidt aan hoe je je voelt en hoeveel tijd je hebt en krijgt op basis daarvan een video aangeboden.

Android | iOS

4. Parcify

Dankzij Parcify heb ik lange rijen aan het postkantoor en frustraties over gemiste leveringen weggewuifd. Via de app plan ik zelf waar en wanneer mijn online bestelling geleverd wordt, of dat nu in het station is of in een koffiebar. Op eender welke webshop kun je het adres van Parcify ingeven; je wordt verwittigd zodra je pakket bij hen aangekomen is. Dan kies je zelf de plaats en tijdstip van levering, mogelijk van 7u ’s ochtends tot middernacht, zon- en feestdagen inclusief. Je kunt het proces tracken en ontvangt een bericht als de koerier je niet meteen vindt. Momenteel fietst het groene team van Parcify doorheen Antwerpen, Gent en Brussel.

Android | iOS

5. Adobe Photoshop Express

Op Instagram amuseer ik me vaak met het zoeken naar de perfecte fotofilter. Vandaar dat ik de PS Express app meteen een leuke vond, want die laat je toe je foto’s eenvoudig te optimaliseren aan de hand van intuïtieve bewerkingsfuncties. Zo kun je scheve horizonten vlot rechttrekken, rode ogen verwijderen en de vuilbak die per ongeluk in beeld staat, wegsnijden. Ook als je een kwalitatieve collage wil maken, ben je bij PS Express aan het juiste adres. Je kiest een layout en voegt foto’s toe, die je nadien naar hartelust kunt bewerken. Opgesmukte beelden of collages kun je snel delen via social media en WhatsApp.

Android | iOS

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!