De 5 favoriete apps van Brecht De Schepper

Ik ben Brecht. Ik werk als netwerkconnector en consultant HR voor de Taborgroep, een netwerkorganisatie in welzijn, gezondheid, onderwijs, sociale economie. Wij zetten de laatste tijd meer in op mediawijsheid en vooral digital skills van de 9000 medewerkers in de groep.

Als veertiger ben ik geen digital native, wel steeds op zoek naar tools die zinvol zijn. Een vraag die ik me vaak stel is ‘zou er hier geen app voor zijn’. Het antwoord is vaak positief. Ik probeer graag uit, en soms blijf ik die apps gebruiken. Soms ook niet. Gevolg is dat mijn smartphone helemaal in chaos is. Wie daar een goeie app voor heeft, let me know!

 

1. Spendee

We probeerden eerder al YNAB en andere manieren om onze in- en vooral uitgaven wat in kaart te brengen. Spendee probeerden we deze zomer uit op een fietstrip door Sri Lanka. Mét succes. Het is handig, en via de visuals krijg je snel een zicht op waar je centen naartoe gaan. Bruikbaar, ook voor het dagelijkse leven.

iOS | Android

 

2. Portable ultra short player

Ons minitelevisietoestel gaf de geest. Omdat we niet zo’n TV-kijkers zijn, stapten we dan ook af van ‘de kabel’. Netflix en online kijken doen we nu via een ‘ultra short’ beamer. Superhandig, omdat je het gewoon dicht bij een vlakke muur zet, verbinden en bedienen via de smartphone en hop, cinema in huis.

iOS | Android

 

3. Podcast player

Altijd fijne podcasts onderweg. Als consultant Talent en Organisatie blijf ik graag bij wat er leeft in mijn vakgebied. Dan kan oa via allerlei social media, en ook wat uitgebreider via podcasts. De podcasts van HBR bij voorbeeld, zijn top. Ideaal voor in de auto. Of als alternatief voor Evy, tijdens het joggen 🙂

Android


4. Camcard

Visitekaartjes en zo. Het bestaat nog. Wat ik nu steeds vaker doe, is ofwel ‘ter plaatse’ gewoon een foto nemen met camcard, en het businesskaartje teruggeven. Dan zit het contact direct bij je contactgegevens, slingeren die kaartjes niet overal rond en kan je contact zijn kaartje nog ns hergebruiken. Triple win!

iOS | Android

Swiftkey
5. Swiftkey

Dit is een toppertje. Deze app vervangt het klassieke keyboardje van je telefoon. Het doet op basis van de woorden die je vaak gebruikt suggesties, waardoor je echt sneller berichten kan maken. Swiftkey wordt ook steeds slimmer, omdat het ding leert uit wat je doet, wanneer je hem corrigeert, … Je moet de app wel toegang geven tot redelijk wat data, dus wat was even een drempel. Maar tot nu gaat het prima, en win er tijd mee.

iOS | Android

 

Wil je zelf ook graag eens je 5 favoriete apps voorstellen in deze rubriek? Stuur een mailtje naar eb.tfeilbutsppa@sppa5.

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!