De 5 favoriete apps van Wiete Meulders

Ik ben Wiete. Ik woon in het gezellige Hasselt en werk er bij RCA als social media consultant. Bij ons vind je thuis geen tv-aansluiting of radio maar ik het mijn persoonlijke missie om Netflix uit te kijken, zijn er altijd nog filmpjes op YouTube die ik moet bekijken en was ik af met een podcasts in mijn oren.

Al is daar tegenwoordig minder tijd voor want in april werd ik voor de eerste keer mama. Een nieuwe levensfase die heel wat problemen en vragen met zich meebrengt. Maar gelukkig geldt hier ook “There’s an app for that!”

1. Oei ik groei

We hadden eerst het boek gekocht, maar eerlijk is eerlijk, ik heb amper tijd om het te lezen. Zo even tussendoor op de wc of tijdens het voeden de app checken, gaat toch een pak makkelijker. Deze app houdt je op de hoogte van de mentale ontwikkeleningen en sprongetjes van je baby. Tijdens een sprong leren ze allerlei nieuwe dingen en moeten ze veel prikkels verwerken. Zo snapte ik beter waarom mijn zoontje soms zo hangerig en moeilijk is in plaats van zijn vrolijke zelf.

iOSAndroid

2. 1SE

Een appje waarin je elke dag 1 seconden video uploadt. Zo maak je dan een hele compilatie. Ik ben al sinds de geboorte 1 seconde aan het toevoegen. Je kan ook reminders instellen en daardoor heb ik nog geen enkele dag gemist. Het is geweldig om te zien hoe hard Seppe al veranderd is!

iOS | Android


3. Growth

Deze app gebruik ik om de groeicurve van mijn zoontje in de gaten te houden. Vroeger tekenden ze die curve mooi in je boekje van Kind & Gezin maar tegenwoordig houden ze die digitaal bij en moet je al een speciaal programma downloaden om die te bekijken. Wie doet dat nu? Na elke consultatie geef ik zijn nieuwe gewicht en lengte in en heb ik voor mezelf ook een mooi overzichtje van zijn curve.

iOS

4. Instagram

Ik ben een van de eerste in mijn vriendengroep met een kindje dus bij mijn vriendinnen moet ik geen baby-advies gaan vragen. Via instagram leerde ik andere jonge mama’s kennen, lekker handig om af en toe tips and tricks te krijgen of vragen te stellen. Tegelijk is mijn account nu ook een en al babyspam geworden en hou ik op die manier vrienden, familie en collega’s ook een beetje op de hoogte blijven zonder dat ik iedereen apart foto’s en filmpjes moet doorsturen.

iOS | Android

 


5. MyMedela

Ik kreeg na de geboorte een boekje waarin ik elke voeding en vuile luier van Seppe moest noteren maar dat boekje lag natuurlijk altijd net buiten bereik. Mijn smartphone had ik meestal wel bij dus voegde ik alles in in deze app. Als je borstvoeding trackt, begint er ook een timer te lopen die bijhoudt hoe lang je al aan het voeden bent. Dat vond ik tijdens de nachtvoedingen erg handig omdat ik vaak indommelde en dan niet wist of ik nu al 2 minuten of een half uur aan het voeden was. Een keer terug aan het werk kon ik ook mijn kolfmomenten en -opbrengst registeren. Al die info wordt samengevat in mooie grafiekjes en zo kan je al snel zien welke patronen er ontstaan in jullie ritme.

iOS | Android

 

Wil je zelf ook graag eens je 5 favoriete apps voorstellen in deze rubriek? Stuur een mailtje naar eb.tfeilbutsppa@sppa5.

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!