De 5 favoriete apps van Sofie Vanmaele

Ik ben een reizende en sociale zeevogel en altijd druk in de weer als enthousiaste ondernemer. Met mijn organisatie puffins.travel breng ik nieuwsgierige avonturiers naar het Hoge Noorden voor een verkenning vanaf een comfortabel expeditie zeiljacht. Daarnaast ontvang ik gasten in haar B&B in Knokke-Heist.

Ik blijk verbazingwekkend veel apps te gebruiken, al was ik me daar niet van bewust tot Kristof me de vraag stelde. Een leuke uitdaging dus om er vijf te selecteren en aan jullie aan te prijzen.

Er zijn een hele reeks apps die ik functioneel quasi dagelijks gebruik. Mijn lijstjesapp is 2doistdigest en die synchroniseert met desktop en ipad. Pulse van booking.com, payconiq en de bancontact app gebruik ik voor zakelijke doeleinden. Ik spendeer te veel tijd op Instagram, Facebook en Whatsapp en ja, ik ben niet te beroerd om het toe te geven, ook Tinder, al heb ik met die laatste eerder een haat-liefdeverhouding en hoop ik dat de ware me er zo snel mogelijk van verlost. Ik zou niet meer kunnen leven zonder Google Maps en Spotify. Sporten doe ik met de start2run en de Basicfit app. Podcasts luisteren vind ik een aangename afwisseling voor te veel schermkijken. Als ik reis zijn de volgende tools onmisbaar: de SAS-app, XE currency, airbnb, tripadvisor en gpxlogger.

Maar deze vijf zet ik graag even in de spotlights:

1. Polarsteps

Met deze app track je je reizen en kan je bijzondere momenten meteen delen met thuisblijvers. Visueel heel aantrekkelijk weergegeven.

iOS | Android

 

2. Google Primer

Korte lessen van Google rond diverse interessante topics voor ondernemers: service design, marketing, businessmodellen, analytics… Ideaal om door te nemen als je ergens in de rij staat te wachten, tijdens toiletbezoek … en makkelijk toe te passen op je eigen zaak. Ik hou er altijd wel frisse ideeën aan over.

iOS | Android

 

3. TripSplitter

Reis je met een groep en wissel je de betalingen om beurten af, dan is een app als deze o-zo-handig en onmisbaar om achteraf de rekening te vereffenen.

iOS

 

4. Triiing van telenet

Telefoontjes naar het buitenland doe ik met deze app en via wifiverbinding, geen verrassingen meer op de factuur!

iOS | Android

 

5. ut.no 

Een vakantie in Noorwegen gepland? Installeer deze app en je krijgt de beste wandelroutes in de buurt waar je je bevindt. Alles in het Noors, maar trajecten en hoogtemeters lezen kan je in alle talen.

iOS | Android

Leer betere foto's maken met je smartphone

Krijg een maand lang om de 3 dagen een fotografie-tip in je mailbox

Workshop aanvragen?

 

Nodig Appstublieft uit voor een interactieve en leerrijke lezing of workshop voor je vereniging, bedrijf of bibliotheek. 

​Even slim als je smartphone

De 100 meest gestelde vragen over je smartphone

Hoeveel geheugen heeft mijn smartphone nodig? Heb ik antivirus nodig? En hoe maak je de ultieme selfie? 

Laat je meeslepen in dit boek op een wonderlijke ontdekkingstocht die je minstens even slim maakt als je smartphone! 

Abonneer je op de nieuwsbrief!

Krijg elke maand mijn persoonlijke blik op de actualiteit en tips voor nieuwe apps in je mailbox!